Navi értékelése


>!
Navi
Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan

Hatalmas pozitívuma a sztorinak, hogy nem csöpög a vértől. Olyan, mintha a fiatal Miss Marple történetét olvasnám. A nyomozók használják a fejüket :) Jó volt olvasni, hogy nem a modern technika segítségével dolgoztak, hogy nincsen állandóan csörgő mobil, … A könyv hátulján azt írják az ajánlóban, hogy „Carola Dunn elbűvölő sorozatának szép és okos, de minden lében kanál főszereplője lépten-nyomon hullákba botlik, akárcsak M. C. Beaton tökéletlen, ám annál megnyerőbb hősnője, Agatha Raisin. Daisy és Agatha rokon lelkek, akik minduntalan a legelképesztőbb kalandokba és bűnügyekbe keverednek – az olvasók nagy-nagy örömére.” Hát, nekem aztán nem Agatha jutott róla eszembe, azt a nőt ki nem állhatom. Nekem ő a fiatal Miss Marpe. És tényleg olyan, mintha egy Agatha Christie könyvet olvastam volna. Kíváncsian várom a többi részt, Daisy, Alec, Phillip, Ting és a többiek sorsának alakulását. Annyira szorítok Daisynek, hogy összejöjjenek. Szép pár lennének :) Új kedvenc :) Mire rájöttem, honnan ismerős a Dalrymple név, … :)


Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan

Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan

Daisy Dalrymple igen figyelemreméltó ifjú hölgy, aki újságírói munkát vállal, hogy függetlenségét biztosítsa – ez bizony meglehetősen szokatlan lépés egy vikomt lányától 1922-ben. Első megbízatása épp karácsonykor a Wentwaterek úri birtokára vezérli, ahol összegyűlik az egész család. A kellemes együttlétet hívatlan vendég, a „faragatlan tuskó” hírében álló Lord Astwick megjelenése zavarja meg, akire egy reggel a birtok tavának jegébe fagyva találnak rá – nyilvánvalóan nem baleset, hanem gyilkosság történt. A helyszínre érkezik a Scotland Yard vonzó felügyelője, Alec Fletcher, aki a nyomozás idejére a segédjévé fogadja Daisyt. Valamennyi családtag gyanúsított, a gróftól egészen az unokájáig. A nyomozás során fény derül Astwick bárdolatlan viselkedésének következményére, és ez újabb gyilkossági indítékokat tár fel a Wentwater-birtokon. A szemfüles Daisy leleplezi a gyilkost, a családtagok többségét lenyűgöző megoldással áll elő, és felmerül egy jövőbeni regényes kaland lehetősége is.

Carola Dunn elbűvölő sorozatának szép és okos, de minden lében kanál főszereplője lépten-nyomon hullákba botlik, akárcsak M. C. Beaton tökéletlen, ám annál megnyerőbb hősnője, Agatha Raisin. Daisy és Agatha rokon lelkek, akik minduntalan a legelképesztőbb kalandokba és bűnügyekbe keverednek – az olvasók nagy-nagy örömére.

Hirdetés