Lisie87 P értékelése


>!
Lisie87 P
Steven Erikson: A Hold udvara

Kicsit szőrös szívű leszek az értékeléssel, és úgy pontozok, hogy a regény összességét nézem. Bevallom, az elején nagyon unalmas volt, és vontatott számomra. Hirtelen megjelent rengeteg szereplő, mindenféle faj-ország képviselője, különböző seregek, harcok-intrikák. Csak úgy kapkodtam a fejem, hogy akkor most mi van, ki kicsoda, és egyáltalán miért is harcolnak, és mi ez??? Aztán voltak ezek az Üregek, amik a varázslóknak voltak, és nagyon el sem tudtam képzelni, hogy ezek micsodák….utazó járatok, vagy mágikus tárhelyek…nagyon a végére se tudtam hová tenni, de egy idő után elsiklottam a dolog felett.
Lassan is haladtam épp ezért a történettel, mivel így nem volt olyan izgalmas. Nahát és ez folytatódott egészen a 3/4-éig, ameddig is még több szereplő és új város – új intrikák -hatalmi érdekek bukkantak elő…Szerencsére az alapszereplőkkel itt már tisztában voltam, bár párszor el kellett gondolkodnom, hogy ő most melyik csapathoz is tartozik??? Utána amikor már végre nem került elő újabb szereplő és egymás ellen harcoltak és egyéb gonoszok ellen, már kezdett tisztulni a kép, jobban tudtam élvezni a történetet. Tulajdonképpen a vége mentette meg a történetet.
Kedvenc szereplőim: Árnytövis és Fürkész Anomander. Nem, nem tudtam AZONOSULNI velük több értékelésben is olvastam már, hogy azonosultak a szereplőkkel :D , csak bírtam őket, ennyi!
A folytatáson erősen gondolkodom, hogy bevállaljam e valaha…

2 hozzászólás

Steven Erikson: A Hold udvara

Steven Erikson: A Hold udvara

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A hatalmas Malaza Birodalomban forrong az elégedetlenség, a véget nem érő háborúzás, a tisztogatások, a gyilkos viszályok és ádáz csaták hosszú évtizedei ezrek és ezrek vérét követelték Fürkész Anomander és csatlósai, a Tiste Andiik uralma alatt. Már a birodalmi légiók harcedzett seregei is enyhülésre áhítoznak. De a császárnő korlátlan uralmát gyilkos Karmos ügynökei továbbra is rendíthetetlenül védelmezik. Pálinkás őrmester és cinikus osztaga, a Hídégetők, valamint Szélfogó, a Második Légió egyetlen megmaradt varázslónője mind azt remélték, hogy Palás ostroma után végre elérkezik az idő, amikor a sebesültek felgyógyulhatnak és az élők végre elsirathatják halottaikat. De a császárnőnek más tervei vannak. Darujhisztán, Genabackis utolsó Szabad Városa, még mindig tartja magát a zsarnoki hatalommal szemben, és most a császárnő a függetlenség eme utolsó nemes bástyája ellen fordul. Viszont ennek a drámának nem a Birodalom az egyetlen szereplője. Egy sokkal sötétebb, baljós erő is mozgolódik, amint azt Ganoes Paran kapitány, a császárnő csatlósainak segédje is kezdi kapiskálni. Nem véletlen, hiszen ő lett a kiválasztott egy sokkal magasabb szinten szőtt terv megvalósításához – ő lesz az istenek előfutára. Erikson eposzi dimenziókban megírt és csodálatosan életre keltett világban elhelyezett regénye, A Hold udvara, az igényes fantasy irodalom palettáján teljesen új és rendkívül eredeti színt képvisel. A gondosan megtervezett világ, a sötét és összetett mitológia, a vad és szeszélyes mágia, valamint a temérdek reális jellemmel felruházott szereplő az izgalmas, lenyűgöző erejű történetmeséléssel karöltve, igazi olvasmányélményt kínál a műfaj rajongóinak.

Hirdetés