Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Janikovszky Éva: Aranyeső

Olvasás közben és utána is azon gondolkodtam, hogy mennyire hasonló és mégis más Szabó Magdához, illetve Janikovszky Évához való viszonyom.
Mindketten ismerőik az emberi léleknek, de míg Magduska kissé fellengzős témaválasztásaiban, Éva néni mindig annyira hétköznapi, ismerős dolgokról ír, hogy az alaptörténések segítik a beleélést, érzést, és nem a bravúros írói stílus. Mert hát messze nem ugyanaz a kifejezésmód, de most oly sok fajsúlyos kötet után, pont erre volt szükségem.
Azt hiszem pár év múlva újra elő fogom, fogjuk venni, ha gimnáziumba kerül majd a nagylányom a kezébe nyomom. Mert leginkább ekkor lett volna jó megismerkedni ezzel a regénnyel, 14-16 évesen; talán akkor az én életemből kimaradt volna „Kornél”
Jó volt, szerintem időtálló, kortalan történet, mert tényleg nehéz megtalálni kinek-kinek a saját útját :)


Janikovszky Éva: Aranyeső

Janikovszky Éva: Aranyeső

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy érettségi előtt álló lány rendszerint már jó ideje eldöntötte, milyen pályát válasszon magának. De ha az érettségi után akadályra bukkan? Ha kiderül, hogy sem tehetsége, sem lehetősége nincs a sokszor megálmodott szakképesítés megszerzésére? Aki erős akaratú és tehetséges, az előbb-utóbb megtalálja méltó hivatását, akin pedig hangulatai uralkodnak, könnyen elveszti fejét és kapkodni kezd… Ez történik Burián Ágnessel, a vékony, szőke csillaghegyi kislánnyal is, aki első kudarca után dacból és elkeseredésből választ szakmát; szinte menekül szülei elől, szakít szerelmével. Sikerül-e ennek a bájos, mély érzésű, de szeszélyes lánynak sebzetlen szívvel kikerülni a saját maga kavarta örvényből? Erre ad választ a Szalmaláng tehetséges fiatal írójának új regénye, mely a mai lányok nagy kérdéseit veti fel, és a könnyből és mosolyből szőtt történeten keresztül felejthetetlen fiatal arcokkal ismerteti meg olvasóit.

Hirdetés