Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt

4,5 csillag, mert ez még mindig átirat, most Alice Tükörországban :/
Legszívesebben olvasnám tovább Szeptember történetét, még angolul is, mert ez a kaland jobban a szívemhez nőtt, mondhatni felnőttesebb, érezhetően bonyolultabb, még akkor is, ha időnként hosszú a történet. Ilyen aranymondatok állítják meg az embert olvasás közben:
„Tudod, a könyvek ajtók. Mindig és mindörökké. A könyv ajtó egy másik helyre, másik szívbe és másik világba.”
„Nem szabadulhatsz a helytől, ahonnan jössz, Szeptember. Egy része mindig benned marad, akár a legvastagabb hagyma közepén a karcsú, fehér szív.”
„Mindenért fizetni kell előbb vagy utóbb”
Viszont nyelvileg ZSENIÁLIS! Azon töprengtem olvasás közben, hogy ez vajon mennyire az eredeti írónő bravúrja; vagy esetleg @Kleinheincz Csilla volt ennyire fantasztikus, hogy ilyen ütős szöveget össze tudott hozni?
Valószínűleg a kettő kombinációja :)
Jó volt, mágikus, megismétlésre váró utazás.

7 hozzászólás

Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt

Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt

Tündérföldön nincs minden rendben …

Szeptember első kalandja óta visszavágyott Tündérföldre. Amikor végre visszajut, megtudja, hogy a birodalom lakóinak árnyéka – és varázsereje – már egy ideje Alsó-Tündérföldre szivárog. Az alvilágnak új uralkodója van: Halloween, a sivár királynő, Szeptember árnyéka. Halloweennek pedig esze ágában sincs visszaadni Tündérföld árnyait.

Valente első Tündérföld-könyvének rajongói tobzódhatnak a buja környezetben, az érdekes karakterekben, Szeptember utazásának gyönyörű nyelvezetében. Mindezeket Ana Juan, a kiváló grafikus kelti életre. Az olvasók ismét viszontláthatják Ellyt, a könyvgyíkot és Szombatot a máridfiút. Alsó-Tündérföldön azonban még a legjobb barátok sem mindig azok, aminek látszanak…

Hirdetés