Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Benyák Zoltán: Csavargók dala

Aludtam rá párat, sőt olvastam is mást, amióta ezt a könyvet kézbe vettem.
Mégis a történet velem maradt, mert értelmi, érzelmi szinten is hatott;, mert pont az egyik kedvenc elvemet fejtette ki: hogy mindenki saját tragédiával rendelkezik, amit a hétköznapok álarcával takargat.
Bevallom őszintén, a horror szerű, szükségszerű vég a frászt hozta rám; de az epilógus kellemesen felülírta az élményt. Oly sok mindent tudnék dicsérni, az öngyilkosság leírását, a leányanyák sorsának elmesélését, a depressziós feleség említését, a szinte disztópikus föld alatti világot a torzszülötteivel; és a költő meg az író harcát a felemésztő szenvedélybetegségek ellen.
Csillagos ötös ismét :)


Benyák Zoltán: Csavargók dala

Benyák Zoltán: Csavargók dala

Minden úgy kezdődött, hogy három csavargó talál egy gyereket a szemétben. Három lehetetlen alak. A rovott múltú, aki többet volt már börtönben, mint szabadlábon. A bolond óriás, akitől minden sikátorban rettegtek, és éjszakánként magában beszélt. A fiú az összekuszálódott életével, és önpusztító hajlamaival.

És persze a kidobott kislány.

Azután minden a feje tetejére állt. Emberek haltak meg, utcákat emésztett fel a tűz. A városban elszabadult a pokol.

Mi pedig csak néztük a közönyösök világát, a nincstelenek harcát, ahol mindenki kitörni vágyik. Az őrület közepette azon gondolkodtunk, mi történik majd a magatehetetlen élettel, meddig marad meg ezen a helyen, ahol az élet egyszerre ilyen értékes, és értéktelen, és ahol olykor szemétre dobjuk mindenünket.

Hirdetés