morcosmosómedve értékelése


morcosmosómedve>!
Szergej Kuznyecov: Pillangóbőr

Nekem megért 5 csillagot. Lekötött, átjárt, néha ugyanolyan sokkos állapotba kerültem, mint amit magán az írón éreztem, mikor írás közben meg kellett állnia, rágyújtani, sétálni egyet, elmenni emberek közé, és félre tenni a történetet, hagyni pihenni a „gyilkos személyiségét”, nem az „ő” agyával gondolkodni. Nehéz lehetett, mert voltak pillanatok, amikor nekem, mint olvasónak is nehéz volt.
A történet és a szituáció leírások csapongó, elkalandozó, néha kicsit túl sok felesleges információt csepegtető, kissé nehezen folyó stílusa nagyon is orosz. Aki már olvasott orosz íróktól regényt pontosan tudja, miről beszélek, aki még nem, óva intem, ez nem valami angol romantikus ponyva, közel sem könnyű, szórakoztató irodalom, és közel sem gördülékeny. Nem könnyű azonosulni a főszereplőkkel, és nem könnyű megérteni, átlátni, átvenni, ha csak percekre is, a gondolkodásukat. De akinek sikerül, úgy vélem, érdekes tanulsággal lehet gazdagabb az emberi természetről, mert nagyon is létező dolgokat, érzelmeket, gondolkodásmódot ír le.
Még valami, amitől óva inteném azokat, akik elolvasni készülnek. Akinek nincs némi érdeklődése a szexuál pszichológia iránt (nem a cosmo „kipróbálnám lányokkal” rovatára gondolok, hanem tényleges pszichátriai esetekre, ami többnyire nagyon is szélsőséges, és már nem sok köze van ahhoz, amit a legtöbb ember meg tud érteni, vagy egyáltalán meg akar), vagy komoly kötődése a BDSM-hez, az nem biztos, hogy tudja élvezni. Noha, és ezt már azokhoz az olvasókhoz intézem, akik nem ismerik a BDSM világát, ám a könyvet olvassák, olvasták, az ebben leírtak, noha tényszerűen léteznek ebben az irányzatban, és sokszor a mazochizmus és a szadizmus forrása valóban traumákból, elfojtásokból, bűntudatból fakad, a könyvben leírtak ennek korán sem egészséges formái. Ennek a világnak az alapszabálya az, hogy ne tégy olyat, amit a másik ne akarna, ne vágyna rá, ne adja neki pluszt, ne tégy kárt másokban sem fizikai, sem lelki értelemben, sem magadban. Az öncsonkítás, és mások fizikai vagy lelki megcsonkítása nem BDSM. Ezt fontosnak tartottam leírni azoknak, akiket a leírtak félre vezetnének, még ha az író maga is kihangsúlyozza ezt párszor.


Szergej Kuznyecov: Pillangóbőr

Szergej Kuznyecov: Pillangóbőr

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Napjaink legzseniálisabb orosz írója” – Arturo Pérez-Reverte
Veszélyes, perverz, sokkolóan orosz.

Xenia egy kicsi, de befolyásos online újság szerkesztője. Hogy lenyűgözze főnökét és beindítsa a karrierjét, kockázatos lépésre szánja el magát: nyomába ered a Moszkvát rettegésben tartó kéjgyilkosnak.
Egy gondosan megtervezett weboldal segítségével akarja csapdába csalni az ismeretlen tettest. A site rövid idő alatt meglepően népszerűvé válik, és meghozza a várva várt elismerést Xénia számára. Csakhogy a lányt hamarosan teljesen rabul ejti a virtuális valóság, ahol kielégítheti a legvadabb perverzióit is. Hamarosan szembe kell néznie legsötétebb titkával: valójában azért érdekli ennyire az ügy, mert ellenállhatatlanul vonzza a gyilkosságokban megnyilvánuló kegyetlen szexualitás. Egyre inkább az ismeretlen tettes megszállottjává válik, amitől veszélybe kerül a törékeny egyensúly élete két része között. Mindeközben a gyilkos érdeklődése is felébred a lány iránt.
A fiatal orosz író sokkoló thrillere hazájában kultuszt teremtett. Kendőzetlenül bemutatja, hogy az online világ szabadsága a legelvetemültebb aberrációknak is teret enged

Hirdetés