brena értékelése


>!
brena
Alessandro D'Avenia: Fehér, mint a tej, piros, mint a vér

Annyira más volt,mint amit vártam!Imádtam a stílusát. Sokszor mosolyogtam,de torkom is szorult. Valóban olvastatni kéne ezt a gimisekkel…jobban csúszott volna mint azok a kötelezők amiket nekünk kellett anno olvasni. Rengeteg szép mondat,gondolat volt benne,sajnálom,hogy nem volt alkalmam kijegyzetelni:(
Borítója szép,de nem passzol a könyvhöz….és boltban se az ifjúsági részlegnél van…
@gab001 köszönöm,hogy olvashattam.

10 hozzászólás

Alessandro D'Avenia: Fehér, mint a tej, piros, mint a vér

Alessandro D'Avenia: Fehér, mint a tej, piros, mint a vér

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tizenhat éves Leo átlagos kamasz: jól elvan a haverokkal, szeret focizni, motorozni és iPod-ozni. Iskolába csak muszájból jár, a tanárokat afféle kihalásra ítélt furcsa fajnak tekinti, és alig várja, hogy ezt az új történelemtanárnak is a tudomására hozza. Az új tanár azonban más, mint pedagóguskollégái. Szemében különös fény gyúl, amikor magyaráz, és különös, lelkiismeretébresztő hatással van diákjaira. Leóban hatalmas erők feszülnek, csak a fehérség fog ki rajta. A fehérséggel, a hiány, a veszteség színével Leo a szerelem, a szenvedély és a vér színét, álmainak szerelme, Beatrice haja vörösét fordítja szembe. Amikor azonban megtudja, hogy Beatrice beteg, s hogy betegségének valamiképpen a gyűlöletes fehérséghez is köze van, Leo önvizsgálatra kényszerül. Hogyan tovább? Mihez kezd eztán az álmaival, és mihez az erejével?

A Fehér, mint a tej, piros, mint a vér – a harmincas éveinek elején járó középiskolai tanár, Alessandro D’Avenia első regénye – az elmúlt év talán legnagyobb könyvsikere volt Olaszországban, és tucatnyi nyelvre lefordították már. Megható, de egy cseppet sem érzelgős, könnyű, de egy cseppet sem súlytalan mű – nagyszerű olvasmány.

Hirdetés