hemynight értékelése


>!
hemynight
Joe Abercrombie: Hidegen tálalva

Minden sorát imádtam. Az Első Törvény-trilógia után nagyon hiányzott Abercrombie stílusa, és ez a könyve minden tekintetben kielégítette az igényeimet.
A karakterek egytől egyik nagyszerűek, mindegyikük érdekes és kellő képpen különböző, és az ebből fakadó súrlódásokat öröm volt olvasni. Ugyanakkor egyiküket sem tudtam különösebben megszeretni, de igazából ez is tetszett. Más könyvekben mindenki jó, kivéve a csúnya főgonoszt. Itt mindenki rossz, aki meg nem, az is.
Amit még nagyon szeretek az íróban, az a nyers, realista stílus, amivel leírja a dolgokat. Szinte már éreztem az orromban a hullák szagát. Külön piros pont a fordításért, Kamper Gergely zseniális, már csak miatta sem vagyok hajlandó angolul olvasni egyetlen Abercrombie-könyvet sem (pedig óriási a kísértés, tekintve, milyen lassú tempóban jönnek ki magyarul).
Egyetlen negatívumként talán annyit hoznék fel, hogy nekem a bosszú során felmerülő problémák és véletlenek túlságosan is kényelmesek voltak. Nem igazán volt olyan pont, ahol kétségbe estem volna, mert minden szépen (már ha a tömeggyilkolást és hasonlókat lehet szépnek nevezni) megoldódott. Lehetett volna még csűrni-csavarni a történetet, mert azért ha megnézzük, a felszín alatt egy végtelenül leegyszerűsített, lineáris történetvezetés bújik meg, amit Abercrombie kicsit megbolondított a politikával. De ez nem vesz el semmit a könyv értékéből, megadom rá az öt csillagot.

2 hozzászólás

Joe Abercrombie: Hidegen tálalva

Joe Abercrombie: Hidegen tálalva

Tavasz van Styriában. Márpedig ez háborút jelent.

A háború tán maga a pokol, de Monza Murcatto, a talinsi kígyó, Orso nagyherceg leghírhedtebb zsoldosa számára kiváló alkalmat kínál a pénzkeresetre. Győzelmei népszerűvé tették – munkaadója szerint egy árnyalattal népszerűbbé is a kelleténél. Murcatto jutalmul egy szakadék mélyén végzi hát összetört csontokkal, bosszúra éhesen. Bármi is az ára, hét embernek meg kell halnia.

Tavasz van Styriában. Márpedig ez bosszút jelent.

Hirdetés