brigi11 P értékelése


brigi11 P>!
Marian Keyes: A Mercy Close-i rejtély

Én nagyon szeretem a Walsh lányokat. Végre megismertük Helen történetét, amit én már nagyon vártam. Nem egy könnyű történet és teljesen más, mint az eddigi Keyes könyvek. Mivel nem sorban olvastam a lányok történetét az utolsó találkozásunkkor Helen 19 éves, szemtelenül elragadó, nagyszájú, provokatív lány volt. Most 34 éves, éppen elveszíti a lakását, kevés a munkája, és betoppan az életében az EX, aki ráadásul még munkát is ajánl, ezzel felültetve Helen-t a depresszió nevű hullámvasútra.
Nem igazán olvastam még könyvet a depresszióról, de úgy érzem Keyes gyönyörűen bemutatott egy átlag esetet. Végig azon gondolkodtam, hogy van-e a környezetemben hasonló problémákkal küzdő ember és, hogy észre tudnám venni-e a jeleket.
Hiányozni fogtok Walsh lányok!


Marian Keyes: A Mercy Close-i rejtély

Marian Keyes: A Mercy Close-i rejtély

Helen Walsh nem hisz a félelemben – szerinte a félelmet csak a férfiak találták ki azért, hogy megkaparinthassák az összes pénzt meg a jobb állásokat –, de most úgy érzi, kezd kicsúszni a lába alól a talaj. A magánnyomozói karrierje zuhanópályára állt, ki kellett költöznie a lakásából, ráadásul rég elfeledett démonok kezdtek újra a felszínre kerülni az életében. Felbukkan például az elbűvölő, de megbízhatatlan volt barátja, Jay Parker, aki egy eltűnt személyes esettel keresi fel. Helen meg van szorulva – annyira, hogy nemrég vissza kellett költöznie a szüleihez –, Jay pedig dúskál a pénzben. Akit meg kellene találni, nem más, mint Wayne Diffney, a Laddz nevű egykori fiúcsapat „Dilis" tagja. Wayne a Mercy Close-beli otthonából tűnt el, és életbevágóan fontos, hogy előkerüljön, mivel a Laddz újra összeáll, és öt nap múlva kezdődő, háromestés, telt házas koncertsorozatra készül. Helen és Jay kapcsolata annak idején csúnya véget ért, és Helennek esze ágában sincs bármit is újrakezdeni. Egyébként is új barátja van azóta, a szexi nyomozó, Artie Devlin személyében, és jól mennek a dolgok kettejük közt, bár a pasi ex-felesége nem eléggé ex, a kamasz fia meg ki nem állhatja Helent. Jay felbukkanása olyan érzéseket kavar fel Helenben, amikről azt hitte, már rég maga mögött hagyta őket. Helen a saját játékszabályait követve sötét, csillogó világba kerül, ahol a legnagyobb ellensége a saját gondolatai lesznek. Egyre inkább eltávolodik mindenkitől, mígnem már csak egyetlen embert érez közel magához, Wayne-t, akivel soha életében nem találkozott. Lenyűgöző, megható és nagyon, nagyon vicces könyv A Mercy Close-i rejtély, nem hasonlít egyetlen más regényre sem, a bátor, érzékeny és felvágott nyelvű Helen Walsh pedig napjaink tökéletes hősnője.