B_Petra értékelése


>!
B_Petra
Brandon Hackett: A poszthumán döntés

Nagyon tetszett,a könyv,a story, a napló bejegyzések, több szemszögből bemutatott események, a filozófikus érvelések, az egyén, Én, kérdéskörében feszegetett problémák. A tudatunk vajon egyenlő a személyiségünkkel, az egyénnel akik vagyunk?, az Én fogalma csak a tudatot vagy a testet jelenti-e, elkülönithető-e?.
Számomra a könyv két nagyobb kérdéskörben mozgott, a tipikus, honnan jöttünk, kik vagyunk, hová fejlődünk, és a romantikus szál. Ezek közül nekem kicsit túlzásnak tűnt a szerelmi szál, a mindenen átivelő, legyen az generációs, vagy pedig teljesen külömböző élet, létforma, mégis megörzi a szerelmet, ami én inkább csak a régi élethez,világhoz való ragaszkodásnak tekintek, maradványa valaminek ami elveszett, elmúlt, nem sikerülhetett tökéletesen.
Az élet értelme pedig megfogalmazhatatlan, addig érdekes mig keressük rá a választ.
A tudományos leirások, a tehnikai vivmányok jobban érdekeltek volna, de igy is sok sok érdekes ötlet sorakozott fel a könyv.


Brandon Hackett: A poszthumán döntés

Brandon Hackett: A poszthumán döntés

A XXIII. század: az emberiség diadalútja a csillagok közé, kolóniák négy rendszer lakható bolygóin.
A technikai fejlődés töretlen; beépíthető implantok, planetáris net, kvantumchipekkel bõvített, sõt mesterséges tudatokkal ötvözött intellektusok – némelyek már többek őseiknél, poszthumánok.
A XXIII. század: az emberi kolóniák és az anyabolygó közti kulturális szakadékok mélyülnek. Az ötnapos földi háború hosszas civilizációs agóniába torkollik. A megalopoliszokban élők maradéka menekül; a kolóniák felé tartó űrhajók tucatjain milliók várják krioálomban egy új, jobb élet lehetőségét.
A Tau-rendszer bolygóján élő Eliott és Nicole a bevándorlókat szállító hajók érkezésével olyan események közepébe csöppen, melyek az emberi faj jövőjét örökre megváltoztathatják. Úgy tűnik, az események mintázata mögül idegen intellektus néz vissza az őt fürkészőkre. Ám akár saját változó lényegével, akár valami más, soha nem tapasztalttal szembesül, az emberiség először találkozik egy másik értelemmel.

Hirdetés