tgorsy értékelése


>!
tgorsy
Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek

Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek Bukfenc és Jeromos a tudomány szolgálatában

Előítéletesen, anekdotázós könyvnek gondoltam, ezért sokáig el sem akartam olvasni. Úgy vagyok a mások unokás, háziállatos történeteivel, mint az elmesélt álmokkal. Neki biztos érdekes, izgalmas. Én csak kínosan vigyorgok. (Épp ezért kínosan vigyázok rá, hogy ne essek ebbe a hibába. ha mégis, és észreveszem, gyorsan abbahagyom.)
Pont annyira adomázós, ami még nem kínos. Pont annyira tudományos, amit egy átlagos, mondjuk kb. érettségizett ember még gond nélkül megért és tud követni.
Szeretem Csányit olvasni, nézni, hallgatni.

5 hozzászólás

Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek

Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek

Bukfenc és Jeromos könyve nemcsak két családi kutya életét mutatja be, hanem azt is, hogy hogyan lehet a kutyalélek rejtelmeit tudományos vizsgálatok tárgyává tenni. Azoknak szól, akik szeretnének a kutyaetológia világába bepillantani a tudományos könyvek szigorúsága és unalma nélkül. Az első kiadást sokan megszerették, azóta angolul is megjelent az Egyesült Államokban, és német nyelvre is fordítják. Az átdolgozott, harmadik kiadás tartalmaz néhány olyan új, érdekes felfedezést is – például azt, hogy a kutyák szívesen és sikeresen képesek gazdájukat utánozni –, amelyet az ELTE Etológiai Tanszékének kutatói találtak az utóbbi években. Csányi Vilmos Budapesten született 1935-ban, biológus, író, az
Akadémia rendes tagja, az ELTE Etológiai Tanszékének egyetemi tanára, a Magyar Etológiai Társaság tiszteletbeli elnöke, a Magyar Tudomány főszerkeszője. Etológiát, humánetológiát és evolúciós rendszerelméletet tanít. Kutatási területe az állati és emberi viselkedés valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései. Az utóbbi öt évben szépirodalommal foglalkozik.

Hirdetés