szallosas P értékelése


>!
szallosas P
Khaled Hosseini: Ezeregy tündöklő nap

Számomra mindig nagyon érdekes egy olyan kultúráról többet megtudni, ami nem is hasonlít a miénkhez. Épp ezért nagy izgalommal fogtam neki a könyv olvasásának.
Az izgalom nem maradt el. Betekinthettem egy olyan Afganisztánba, -két nőnek a sorsán keresztül amilyenre még álmomban sem gondoltam. Olykor megdöbbentett, olykor elszomorított, olykor elfacsarította a szívem a könyv, de végig fogva tartott.


Khaled Hosseini: Ezeregy tündöklő nap

Khaled Hosseini: Ezeregy tündöklő nap

Afganisztán, 80-as évek. A perzsa kultúra egykori bölcsőjének életét ellehetetleníti a terror és a háború. Két nő: Marjam és Leila. Marjam a társadalomból kivetett törvényen kívüliként születik, s kamaszkorában még azt a kevés szeretetet is megvonja tőle a sors, amit gyerekként még megkapott. Leilára akár boldogság is várna, ha életét nem forgatná fel mindenestől a véres háború. A két nőt közel hozza egymáshoz a szenvedés és a szeretett emberek elvesztése, sorsuk összefonódik a kegyetlen férfivilágban. A Papírsárkányok című világhírű regény szerzője az afgán történelem harminc évnyi krónikájába ágyazza a szívszorító történetet szeretetről, szerelemről és egy hihetetlen tettekre sarkalló önfeláldozó barátságról. Khaled Hosseini új regényében megdöbbentő képet fest a tálib uralom alatt sínylődő Afganisztánról, miközben páratlan érzékenységgel ábrázolja a női sorsokat.

Hirdetés