Virágszépe értékelése


>!
Virágszépe
James Forrester: Megszentelt árulás

Az író, James Forrester történész és a Megszentelt árulás egy történész által megírt regény. A könyv nagyon jó korrajz, a korabeli helyszín bemutatása érdekes, hiteles.
Kalandregény, érdekes, fordulatos, hiszen a történészek számtalan rejtélyes eseménnyel találkozhatnak kutatásaik során. Engem mégsem tudott igazán lekötni, elvarázsolni, le tudtam tenni. Talán ez is azt mutatja, hogy hiába a hatalmas háttéranyag, a felkészültség, ahhoz, hogy a stílus is magával ragadjon, más kell.
Első könyve, talán a következőkben….


James Forrester: Megszentelt árulás

James Forrester: Megszentelt árulás

London, 1563. Angliában nyugtalanság uralkodik, katolikus összeesküvések szerveződnek a fiatal Erzsébet királynő ellen szerte az országban. Egy késő éjjelen William Harley Clarenceux-t váratlanul meglátogatja régi barátja és katolikus hittársa, Henry Machyn, aki ráveszi a vonakodó heroldot, hogy rejtse el a hosszú éveken át írt krónikáját. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a könyv valami sötét titkot rejt, amely veszélyt hozhat rá, de ennek mértékét felbecsülni sem képes, amíg szembe nem találja magát Francis Walsinghammel és könyörtelen megbízottjával, Richard Crackenthorpe-pal, akik bármit megtennének annak érdekében, hogy megszerezzék a krónikát.

Clarenceux-nak az élete függ attól, hogy kiderítse, milyen titkot rejt a krónika, és kik alkotják az ennek őrzésére alapított titkos társaságot. Az egyre veszélyesebbé váló nyomozása során egyetlen társa Machyn felesége, Rebecca, akivel állandó életveszély közepette próbálják kibogozni a rejtély szálait, miközben Walsingham emberei folyamatosan a sarkukban vannak. Clarenceux pedig fokozatosan kezd ráébredni, hogy a tulajdonukban lévő krónikában rejlő titok az egész országot romlásba döntheti.

Hirdetés