Rendbonto értékelése


Rendbonto>!
Lőrincz L. László: Manituk

Lőrincz L. László: Manituk Vigyázz, ha fúj a szél!

Rögtön belevágok a lecsóba: nem nagyon nyűgözött le ez a könyv. Bár a sztori nem rossz, jó ötlet, de szerintem olyan szinten nem lett kihasználva, hogy kár érte. Sok-sok töltelék fejezet lett beletéve csak azért, hogy vastagabb legyen, de jobb nem lett tőle a könyv. A további problémám az volt, hogy a főszereplőt már az első pár fejezet után rühelltem. Ez még önmagában nem lett volna katasztrófa, ám a későbbiekben se igen találtam olyan karaktert, aki szimpatikus lenne, sőt kifejezetten akadtak olyanok, akikkel a tököm tele volt, és nem is értettem, minek „szerepel” benne?! Mert hogy semmi jelentősége nem volt. A könyv fele arról szólt, hogy Ross Candell milyen béna, és milyen félreérthető szitukba keveredik, amikre nem volt kíváncsi. Én a manitukra voltam, de elég kevés infó derült ki róluk, a könyv végén lévő nagy „jelenet” pedig pikk-pakk el lett intézve kb. 2 fejezetben… Az is idegesített, hogy a szereplők 80%ka olyan értetlen, hogy az nem igaz. Felesleges párbeszédekkel követték egymást, amik idegesítettek, megakasztották a sztorit. Oké, hogy az amcsik nem észlények, na de ennyire?
Nem, egyszerűen ez nem győzött meg, többet vártam tőle. Egy pozitívumot tudok elmondani csak, hogy olvastatta magát a könyv, mert elég könnyű nyelvezete van, és valahogy mindig vártam, hogy történik végre valami izgalmas (bár erre várhattam).


Lőrincz L. László: Manituk

Lőrincz L. László: Manituk

Ross Candell régész megtalálja a koronás prérifarkasok sírját, elveszíti viszont Károgó Varjút. Bell farmer a gabonakörök mellett hullákat talál a búzájában, nem találja viszont Henderson teherautóját. Ki nyugszik a titokzatos sírokban? Indiánok-e, vagy akik előttük éltek Amerika földjén? Ki döntötte le annak idején Marcus Aurelius császár ostromgépeit? Ki akarja megölni Candellt a hídpillér tetején? Halálos fenyegetést árasztanak a temetőt határoló hegyek. És közben mindegyre feltámad a szél.

Hirdetés