l2njpx értékelése


l2njpx>!
Lauren Weisberger: A bosszú Pradát visel

Kövezzetek meg, nekem ez tetszett. :-) Elszórakoztatott, pörgős volt, érdekelt. Én már az első kötetet is nagyon szerettem, a filmet is, de más-más élmény. A luxusdivat nagyon távol áll tőlem, és nem is tudna így érdekelni a valóságban, de itt jó volt. A fordítás viszont néha fura:
– főnözés (mai regényben idejétmúlt, miért nem volt jó a beszárítás?)
– fura volt, hogy amikor Andyről beszél harmadik személyben, gyakran nem azt írja, hogy Andy vagy ő vagy csak igeragozás hanem „az asszony” (idejétmúlt és könyörgöm, egy 33 éves nőről van szó)
– a The Hamptons-ból Hamptonok lett (jujj)
– szájízelítő (partifalatka, harapnivaló magyarul, nem?)
– kondoleál (nem használatos, főleg fura egy trendi regényben, talán a részvétet nyilvánít jobb)
– kellemdús párbeszéd (hm, azért ez nem Jane Austen)
– kivágta, mint a papírmacskát (???)
– bőg, mint a zálogos tehén (ez egy mai new yorki történet, könyörgöm)

Ja, és okés, hogy Max szemét volt, de azért Andy sem hangsúlyozta a félelmeit,csak lapított.

1 hozzászólás

Lauren Weisberger: A bosszú Pradát visel

Lauren Weisberger: A bosszú Pradát visel

Az Ördög visszatér AZ ÖRDÖG PRADÁT VISEL FOLYTATÁSA! VISSZAJÖTT… ÉS ÖRDÖGIBB, MINT VALAHA… Amióta otthagyta a Runway magazinnál az állását, „amelyért lányok milliói az életüket is odaadnák", Andyvel igazán jól bánt az élet. Jelenleg, tíz év elteltével az esküvőjére készül, és a saját, sikeres magazinját szerkeszti. De akkor miért nem bír aludni az esküvő előtti éjszakán? Csak ideges lenne, vagy komoly kételyei vannak? És miért kell örökösen a volt főnökére, Mirandára – vagyis az Ördögre – gondolnia? Nagyon úgy tűnik, hogy Andy erőfeszítései, amelyekkel az új áloméletet építgette magának, egyenesen odavezették az Ördög útjába, aki bosszúra szomjazik… MERT A VISSZAVÁGÓ SOSE MEGY KI A DIVATBÓL!

Hirdetés