Spaceman_Spiff IP értékelése


Spaceman_Spiff IP>!
William Somerset Maugham: Színház

Hálás feladat lehetett ebből filmet készíteni, és Anette Bening pedig minden bizonnyal brillírozik a szerepében – ezt úgy mondom, hogy nem láttam a filmet.
Amúgy szórakoztató és könnyed darab ez a színházi világról, és Anglia (sőt, az egész korszak) legnagyobb színésznőjéről, remek történettel, kissé talán előre meglátható fordulatokkal, érdekes karakterekkel. Meg aztán van itt valami filozófiai kérdés is, vagyis hogy az igazi színésznő vajon nem több-e, mint szerepei összessége, erre jól rá is játszik a regény, ez adja meg talán az igazi egyediségét, de azért szerencsésen (vagy szerencsétlenül, attól függ, mit várunk egy ilyen könyvtől) nem folyik túlságosan bele az elmélkedésbe. Én azt mondanám, ez egy kellemes kikapcsolódás, de annak tökéletes.

1 hozzászólás

William Somerset Maugham: Színház

William Somerset Maugham: Színház

A „Színház” című regény díszlete a színház, főszereplője egy korosodó, ámde nagyszerű színésznő, aki soha nem volt képes különbséget tenni a valódi és a játszott világ között. Élete úgy telt, mintha az egész egy nagy és hosszan tartó színjáték lenne.
Amikor aztán beleszeret egy, a fiával csaknem egykorú fiatalemberbe, majd viszonyt is kezd vele, rádöbben, milyen fájdalmasak tudnak lenni az igazi érzelmek: a szenvedély, a szenvedés, a féltékenység, a düh, a megalázottság, a bosszúvágy. (ekultura.hu)
A mozik nemrégiben mutatták be a regényből készült Csodálatos Júlia című filmet, melyet Szabó István rendezett.

Hirdetés