nagytimi85 értékelése


nagytimi85>!
Teréz anya: Az egyszerű ösvény

Megérintő történeteket tartalmaz a könyv Teréz anya rendjének és az őket segítő önkénteseknek az életéből, érdemes elolvasni. Ugyanakkor kap egy kis levonást a könyv amiatt, mert egyszerűen nem vagyok jóban azokkal a könyvekkel, amik nagy betűkkel, tátongó sorközökkel, széles margókkal és egész oldalakat betöltő néhány soros idézetekkel próbálnak többnek látszani, mint amik. Ezen kívül úgy érzem, hogy az ígért egyszerű úton sem kalauzolt jól végig, bár nagyon sok értékes gondolatot találtam benne. És ugyan ez rólam mond el valamit, nem a könyvről, de annak ellenére, hogy mekkora hittel íródott, engem nem közelebb, hanem távolabb vitt Istentől. George R.R. Martin sorai jutottak róla eszembe: „Nem hiszek az istenekben (…). [Azt mondják], hogy minden igazság és jóság [tőlük] ered, amit azonban bármelyikből is láttam, azt mind emberek cselekedték.” Engem ebben erősített meg a könyv.


Teréz anya: Az egyszerű ösvény

1.200 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Teréz anya: Az egyszerű ösvény

A csend gyümölcse az ima
Az ima gyümölcse a hit
A hit gyümölcse a szeretet
A szeretet gyümölcse a szolgálat
A szolgálat gyümölcse a béke.

Fogadd a csendet, hogy imádkozhass, imádkozz, hogy növekedjék hited, higgy, hogy szerethess, élj szeretetben, hogy szolgálni tudj, szolgálj, hogy megleld békéset.
Fogadd az egyszerűt, hogy Istenben élhess, és teremtsd meg az erőt magadban, amely az egyszerű ösvényen való járáshoz oly nélkülözhetetlen.
Mindenki számára szól kalkuttai Teréz anya verse: Hozzátok, akik fivérek és nővérek vagytok Istenben, és Hozzátok, akik még nem sejtitek kereszténységetek…
Fogadjátok szeretettel misszionáriusainak élő példáját, véget nem érő szolgálatuk himnuszát, amely imádságos szívvel zengi a türelem és gyengédség diadalát olyan korban, amikor a háborúk, a mindennapi ellenségeskedések zaja lassacskán a templomok csendjétől is megfoszt bennünket.
Az egyszerű ösvény az igaz útról tudat … az útról, amelynek mérföldköveit a vers sorai jelzik, az útról, amelyben a szolgálat révén megleled a békét, és ismét eljutsz a csendbe, Istenhez. Erről szól Teréz anya könyve.