Simiréka I értékelése


>!
Simiréka I
Eef Rombaut – Emma Thyssen: Szívszerelem

Eef Rombaut – Emma Thyssen: Szívszerelem Kereső – vesztő – nyerő

A Szívszerelem az a típusú képeskönyv, ami nem feltétlenül gyerekeknek íródott. Felső korhatára, természetesen, nincs. A külföldi képeskönyvek nagy hányada ebbe a kategóriába sorolható. És míg külföldön (pl. Spanyolországban, Franciaországban) a képeskönyvek nagyon felkapottak, nagyon nagy a választék, otthon sajnos elvétve jelennek meg sok képpel teli, kevesebb szövegű könyvek. Mi magyarok, azt értékeljük inkább, ha egy mesekönyv tele van jó sok szöveggel :-).
Őszintén szólva, én Szabó T. Anna fordítása miatt vettem először a kezembe ezt a nagyon szokatlan, egyedi képi világú könyvet, mert nagyon szeretem, amiket és ahogyan fordít. A történet a maga sarkított, csípős humorával bizony jól kupán is vágja az embert, ha a felszín mögé tekint, és elgondolkodik azon, miről is szól ez az egész könyv. Én ettől eltekintve nagyon jól szórakoztam olvasás közben.
Ez a képeskönyv olyan, ami nagyon sokféle kérdést vethet fel egy gyerekben, ezért 8, 9 évesekkel csakis együtt olvasnám. Majd, ha a kétéves belenő a könyvbe :-), leteszteljük. Most még csak pódiumhoz használja éneklés közben :-).
Az illusztrációk tetszenek, épp a sok kis apró részlet, a nagyon leegyszerűsített formák, a színek hiánya miatt, és azért is, mert valahol ellensúlyozzák azt a szomorú mondanivalót, ami nem mindig könnyen emészthető egy gyerek számára. Igaz, mindig minden attól függ, hogy egy adott élethelyzetet a szülő hogyan él meg, hogy viszonyul hozzá, mit és hogyan magyaráz el, mit közvetít a gyereke számára.
A kis sárga dinó alakja magában megér egy öt csillagot.


Eef Rombaut – Emma Thyssen: Szívszerelem

Eef Rombaut – Emma Thyssen: Szívszerelem

Királykisasszony királyfit keres, de olyat, akinek nagy a szíve.
Sorra jelentkeznek a lovagok, de egyikük sem tudja elnyerni a királylány szívét, mert nagy sárga dinó elébük áll, és – hamm.

Eff Rombaut és Emma Thyssen képeskönyve a lovagok, az óriás és a királykisasszony meséjén keresztül a szerelemről, a válásról és a szülői szerepről szól.

Egy szívbemarkoló és szívderítő mese a szívszerelemről, a veszteségről és az újrakezdésről lovagok, királykisasszonyok és óriások meséjén keresztül.

Pollák Éva szakpszichológus elemzésével.

Hirdetés