csillagka P értékelése


>!
csillagka P
Oravecz Nóra: Összekötve

Most miért, de tényleg miért kellett ez a fantasztikus művet ezzel a gagyi véggel elrontani ?
Emlékeztek az 1984-re vagy a többi jól megírt dísztópiák egy részére, ahol már nem emberek hanem okos gépek írják a lányregényeket, pontosan kiszámított cselekménnyel, könnyel, romantikával és humorral, lehet, hogy jobb minőségben sikerülne mint amit itt összeollózva feltálaltak.
Egyet biztosan tudok Nóra tökéletesen ért a szakmájához, és ez nem a könyvírás hanem a marketing. Ebben a könyvben minden benne van, aminek szerinte egy mai trendi regényben benne kell lennie és pontosan ki van mérve a cselekmény, tanítás, erkölcs összhangja, rosszat nem lehet mondani, ez kell a népnek. Igen állítólag mindenki vágyik a trendi álomvilágra ahol a legnagyobb kín ha valakit egy évig megfosztanak az iPod-ától és naponta megverik (az azért nem derül ki melyik a fájdalmasabb )
Szóval egy tökéletes korképet kaptam, így nézve egy tökéletes könyvet, ami tartalomban siralmasan tükrözi a közönséget akinek szólni szeretne.
Nem én vagyok a fogyasztója, mivel trendi nem szeretnék lenni, és megtanultam annyira olvasni ( fene a kultúrsznob fejemet), hogy a könyvben található mondatoknál összetettebbeket is fel tudok fogni.
A vége kimondottan tetszett, csak éppen szerintem ott a szerző (azért az túlzás, inkább jó munkás ember) kiesett a szerepéből és ezzel el is rontotta az illúziót :P

>!
Libri, Budapest, 2013
252 oldal · ISBN: 9789633102312

Oravecz Nóra: Összekötve

Oravecz Nóra: Összekötve

Kloé igazán elégedett az életével. Remek munkája van, szép lakása Budán, imád bulizni, szeretik a barátai, mindig eléri, amit akar. Csak hát a szerelem… az hiányzik az életéből. Mert valahogy mindig rosszul választ.
Ám amikor megismeri Benit, minden megváltozik. Mert ez a fiú különleges. Legalábbis elsőre úgy tűnik. Csakhogy, ahogy jobban megismerkednek, Kloénak be kell látnia: Beni talán még a többieknél is rosszabb. De akkor vajon miért vonzódik hozzá mégis ennyire? Miért nem tudja kiverni őt a fejéből?
A lány nem is sejti, hogy köztük valami egészen más fajta kötelék húzódik, ami elválaszthatatlanul egymáshoz kapcsolja az életüket, ha akarják, ha nem. Valami, ami jóval kiegyensúlyozottabb a szerelemnél, és ha hinni mernek benne, örökre megváltoztathatja mindkettőjük sorsát.

„Pörgős, fordulatokban gazdag könyv. Egy percre se unatkoztam az olvasása közben.” – Festy, blogger (Festy in style)

Hirdetés