zamil értékelése


>!
zamil
Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai

Egyedülálló könyv, nehezen hangolódtam rá, de aztán nem akartam elhinni, hogy vége, nem olvashatom tovább.
Az elején zavart, hogy nem tudtam hova tenni a világot, a környezetet, az egész társadalmat. El kellett telnie jó pár oldalnak, hogy ez összeálljon egy egésszé, és átadhassam magam teljesen a történetnek. Szép kerek a történet, és tele van humorral, drámával, meglepetéssel. Jól kitalált, és még a keményebb hangvételű stílus is fekszik a környezethez. Minden igényt kielégít a könyv, a karakterek szerethetőek, és sorolhatnám.
Sok lehetőség van ebben a világban, annyi mindenről olvasnék még.
Minden fantasy kedvelőnek ajánlom, elüt az eddig olvasottaktól.

15 hozzászólás

Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai

Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai

Camorr városa épp olyan, mint középkorunk Velencéje – leszámítva furcsa és felkavaró épületeit, melyeket egy ősi, idegen faj emelt, az árnyékukban megbúvó méregkeverő fekete alkimistákat és a mindenki által rettegett varázslókat. Ebben a városban él az ifjú Locke Lamora, aki csak annyiban emelkedik Camorr több százezer lakója fölé, hogy bármelyiküket bármikor képes becsapni művészetté fejlesztett szélhámosságával.
Senki sem sejti, hogy a legendás Camorr Tövise, a legyőzhetetlen kardvívó, a szegények barátja, a mestertolvaj, akinek a falak sem jelentenek akadályt, nem más, mint a jellegtelen külsejű, a víváshoz alig értő Locke Lamora. és bár valóban a gazdagoktól lop – hiszen ki mástól lenne érdemes? –, a szegények soha nem látnak a zsákmányból egyetlen rezet sem. Locke ugyanis kizárólag saját magának, valamint szorosan összetartó csapatának, az Úri Csirkefogóknak dolgozik.
Camorr ősi városának szeszélyes és színes alvilága az egyetlen hely, amit a tolvajbanda tagjai valaha otthonukként ismertek, ám most egy titokzatos háború darabokra szaggathatja ezt a világot. Locke és barátai gyilkos játszmába keverednek, és hirtelen a puszta létükért kell küzdeniük…

A „Locke Lamora hazugságai” mesterien ötvözi az urbánus fantasy gazdag képzelőerejét a kalandregények könnyedségével, szórakoztató és nemegyszer megrázó élményt nyújtva az újdonságra vágyó olvasóknak.