Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Benyák Zoltán: A háború gyermeke

Vérzik a szívem, mert Zoltán idén az egyik kedvenc kortárs írómmá nőtte ki magát, nem véletlenül van meg már 4 könyve a hálószobai könyvespolcomon.
Ez a könyv is nagyon tetszene, mert érdekes az alapötlet (szerintem bele is fér a nácik kísérletező kedvébe) de iszonyatosan rövid a megvalósítása!
:(( 300-400 oldalon is tudtam volna olvasni. Akár úgy, mit az Ars Fatalisnál, melléknovellákkal; de akár párhuzamos világot, az árnyakét/vagy a holdgyermekek történetét tanulmányozva.
Ez így sajnos KEVÉS. Pláne tudva, hogy mennyivel kerekebbre sikerült megírni a Veszett lelkek városát.


Benyák Zoltán: A háború gyermeke

Benyák Zoltán: A háború gyermeke

„A háború: különleges élmény. A háború: életforma. A háború: rend."

1933. Európa ege elsötétülni látszik. Az öreg kontinens a végzete felé sodródik. Sophie Andersch olyan dologba keveredik, ami még legsötétebb rémálmaiban sem történt meg soha. Története Berlintől a tibeti hegyekig vezet, hogy Otto Rahnnal, a leghíresebb náci régésszel az oldalán egy ősi nép leszármazottai után kutasson. Közös vágyuk, hogy jobbá tegyék az emberi fajt és a világot, melyet lassan felemésztenek egy háború lángjai.

Benyák Zoltán története a Harmadik Birodalom hajnalán kezdődik, és annak végnapjainál ér véget. Új korszak veszi kezdetét ezzel a háborúval. A félelem évszázada jön el. Egy új nemzedék kora, melynek gyermekei sosem ismertek békét, a háború számukra mindennapos dolog.

Hirdetés