Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Takami Kósun: Battle Royale

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Jó volt, sőt multijó. A feléig kicsit döcögtem, ugyanis hiába magyarázták már el nekem 3x is, képtelen vagyok megjegyezni, hogy a japánoknál melyik a kereszt/vezetéknév :D Picit nehezen követhető a sok név, pláne a számokkal, de aztán, ahogy redukálódik a főszereplők száma féltucatra, már lehet is élvezni a könyvet.
Nem fogom leírni, hogy kinek a halálát sajnáltam, kinek szurkoltam, mert valószínűleg a következő olvasáskor úgyis változni fog kicsit a névsor.
Mert lesz újraolvasás, hiszen hiába az orwelli alap, azért ez egy izgalmas disztópia. Azon morfondíroztam, hogy vajon melyik mostani, létező országban lehetne ezt eljátszani, és Oroszország mellett számos ázsiai, dél-amerikai, arab és afrikai tippem lenne; de sajnos nem tudok kizárni európiai államokat sem. Hiszen alig 25 éve szabadultunk mi is fel a „gondos atyáinktól” és bizony az emberi természet sajátossága, hogy a kényeméért hajlandó eltekinteni némi zsarnokságot; pláne akkor, ha kicsi az esélye rá, hogy rá is lesújt a hatalom. A politikai száltól eltekintve még a lélektani játszma is izgalmas volt, a „bajban ismerszik meg az ember” elv. AC nénin nevelődve a végső hármassal előfordultakat ki tudtam számolni, bár én igazából el tudtam volna egy negatív véget is képzelni a könyvnek. Így, ha igazán szőrös szívű volnék, akkor az utolsó fordulat miatt, a kissé mesés vége miatt, 4,85 csillagot adnék…:)) de az már ötös.


Takami Kósun: Battle Royale

Takami Kósun: Battle Royale

Valahol, valamikor egy diktatórikus távol-keleti országban, az állami vezetők kegyetlen kísérletet eszelnek ki: negyvenkét középiskolást egy lakatlan szigeten arra kényszerítenek, hogy életre-halálra megvívjanak egymással. Géppisztolytól kezdve a sarlón át a konyhai étkészletből származó villáig, bármilyen fegyver a rendelkezésükre áll… A Programnak csak egyetlen túlélője lehet: a győztes. Takami Kósun regénye – melyet gyakran neveznek a 21. századi Legyek urának – botrányos karriert futott be. Bár megjelenését a japán kormány is ellenezte, a regény 1999 óta több kontinensen vezeti a sikerlistákat, számos feldolgozást ért meg.

Hirdetés