Fancsee értékelése


Fancsee>!
Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme

A hollófiúk és a Shiver után kicsit féltem nekikezdeni a sorozatnak. Ennek a legalacsonyabb a százaléka, ezt jelölték a legkevesebben kedvencnek. De nekem mégis tetszett.
A történet rögtön az elején izgalmas, hiszen Luke már az első pár oldalon feltűnik és a megszólalásai, a megjelenései, a viselkedése rögtön felkelti az ember kíváncsiságát. Deirdre-t, a főszereplőt igazán sikerült megkedvelnem. Talpraesett lány, nem fél, ügyesen összeilleszti a kirakós darabkáit, és végül rájön, hogy ki áll mellette és ki az ellensége. A nagynénjéről sejtettem, hogy semmi jóban nem sántikál, de azért meglepett. Nem mondanám kiszámíthatónak a történetet, voltak benne érdekes fordulatok, izgalmas karakterek. Hiszen tündérekről van szó, akikről már tudhatjuk, hogy nem a gyerekkori mesékből ismert aranyos, jótevő alakok, hanem furfangos, ravasz, sok esetben gonosz lények.
Luke-ról kezdetben nem sok mindent tudunk meg, féltem is, hogy ez így is marad. Szerencsére nem. Talán róla tudjuk a legtöbbet. Vele kapcsolatban eszembe sem jutott az a megoldás, ami Dee-nek, és ami végül megmentette az életüket.
Elgondolkodtam azon, hogy miért kapott ilyen kevés százalékot, mi nem tetszhetett benne a többieknek, és mit hiányoltam én belőle. Szerintem a lezárás az, amit másképpen képzeltem el. Dee családjáról nem kaptunk a végén 'jelentést', hogy velük mi lett, nem tudjuk, hogy Nagyival pontosan mi is történt. James esete is érdekes, csakúgy, mint a tündérkirálynőé. Érzésem szerint kicsit elkapkodott lett a vége, vagy legalább elfért volna még egy fejezet.
Összességében nekem tetszett, nem bántam meg, hogy elolvastam, mivel nem csalódtam ezúttal sem Maggie-ben: ismét nagyot alkotott.


Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme

Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hát nem tudod, mi történik a Látóval, aki nem tud uralkodni a tündérnépen?

A mindössze tizenhat éves Deirdre Monaghan bámulatosan tehetséges zenész. Hamarosan rá kell azonban döbbennie, hogy Látó is – különleges tehetsége képessé teszi, hogy saját szemével láthassa a mágikus erejű tündéreket.

Deirdre egy szép napon váratlanul arra eszmél, hogy fülig beleszeretett egy Luke nevezetű titokzatos srácba, aki mintha a semmiből robbant volna be addig teljesen hétköznapi életébe. Ám a fiú iránta mutatott élénk érdeklődése egyszerű nyári románcnál talán sokkal sötétebb szándékot takar. Amikor felbukkan a színen Aodhan vészjósló alakja, aki a tündérkirálynő halált hozó parancsát hozza, Dee hirtelen a tündérvilág forgatagának kellős közepébe csöppen. Az érzelmektől fűtött hatalmi játszma kereszttüzében pedig ott áll Dee mellett komolytalan, ám végletekig hűséges legjobb barátja, James is.

Bár Deirdre azt kívánta, bárcsak ne várna rá még egy végtelenül unalmas nyár, talán mégsem egy több száz esztendős tündérkirálynővel vívott csata volt az, amire igazán vágyott.

Hirdetés