Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Agatha Christie: Hétvégi gyilkosság

Szeretem ezt a könyvet, mert olyan csalimese szerű, annyiféle szál, és főleg emberi játszma bonyolódik benne, mégis szórakoztatóan, főképp életszerűen írta meg őket. A legnagyobb arc persze Lucy Angkatell, vele szívesen találkoztam volna még egy másik kötetben is.
Jó a szerelmi szál is, realisztikus, nem túl csöpögős.
(megbocsátom azt is, hogy lehet tudni, ki miért gyilkolt :) most harmadszori olvasásra már amúgy is a mellékszálak, mellékszereplők kötötték le a figyelmemet, és AC stílusa)

3 hozzászólás

Agatha Christie: Hétvégi gyilkosság

Agatha Christie: Hétvégi gyilkosság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A bájos Lucy Angkatellről mindenki tudja, hogy meglehetősen szertelen teremtés – de azt a kétes ízlésre valló gondolatot mégsem tételezte volna fel róla Hercule Poirot, hogy amikor őt, a közismert mesterdetektívet, meghívja egy szép őszi vasárnap ebédre, a kertben gyilkossági jelenetet rendez a tiszteletére! Márpedig az úszómedence szélén, nagyon is színpadias pózban, mozdulatlan férfi hevert, fölébe üres tekintetű nő hajolt, kezében revolverrel – és a jelenet rendezőjének még arra is volt gondja, hogy a „hulla” szíve tájáról piros festék csorogjon a medence kék vizébe… Poirot mester csakhamar ráébredt, hogy igazságtalanul gyanúsította vendéglátóit: a hulla is valódi – a gyilkosság is. Vajon miért nem tud mégsem szabadulni attól az érzéstől, hogy az elébe táruló jelenetet mégiscsak – megrendezte valaki?…

Hirdetés