Scalard értékelése


>!
Scalard
Steve Jackson: Az elátkozott ház

Nem szeressük. Jackson harmadik (sorozatban a 10. regény) könyvében a fantasy és sci-fi után horrorba fogott, modernkori környezetbe emelve a történetet. Bár ekkor már írja a Varázslat sorozatot, és nyilván az elvitte az összes idejét, energiáját. Sokan szeretik ezt a különlegessége miatt, én pont ezért nem, mert kilóg a KJK-k közül.

A félelem pontok behozása elsőre jónak tűnik, de totál megöli az ember kalandját, ugyanis így hogy kutasson az emberfia? Legtöbbször még ha meg is szerzel valamit automatikusan halálra rémülsz, és egy idő után megőrülsz. Hát így nem lehet. Gyógyítani pedig semmi nem gyógyítja, szerintem ezt Jackson LoveCrafttól koppintotta, nála diliznek be a hősök a regények végére a látottaktól.

Ráadásul ha lemész a pincébe, lényegében halott vagy. Jackson képes volt megírni 50+ fejezetpontot egy ilyen szemét zsákutca miatt, azért én ezt nem találom poénosnak, valami kiút mindig kellett volna legyen. na az ilyen könyvei miatt nem szeretem Jacksont.

A rajzokat Tim Shell, Ian Miller készítette, nem a kedvenceim. Egy gyereknek pedig semmiképpen sem ajánlanám a könyvet, mert ez tényleg tömény horror, totál biztos, hogy rosszakat álmodna tőle, és kísértenék a groteszk rajzok.

1 hozzászólás

Steve Jackson: Az elátkozott ház

Steve Jackson: Az elátkozott ház

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Történet:
Autód lerobban az országúton, a zuhogó esőben. Örülsz, hogy menedéket találsz egy közeli rozoga házban. Mikor belépsz, még nem tudod, hogy életed legszörnyűbb, legvérfagyasztóbb kalandja vár rád. Az Elátkozott házban a fekete mágia ördöggel cimboráló mesterei, a Pokoltűz Démonai emberáldozatra készülnek… Eddig még egyetlen arra tévedt földi halandó sem úszta meg élve… Persze ha nem félsz, viszont elég erős, ügyes és szerencsés vagy, Te leszel az, aki legyőzi az Elátkozott ház ördögi, elvetemült urát!

Hirdetés