Vivi_ értékelése


>!
Vivi_
Milly Johnson: Yorkshire puding Klub

Igazából nem hittem volna, hogy a könyv tetszeni fog nekem, mert nem ilyen témájú, sem korú emberekről szoktam leginkább olvasni. De aztán megakadtam a kezemben, és gondoltam hát akkor csak elolvasom…

A három barátnő Helen, Janey és Elizabeth elmennek a termékenység szobrához, és ezután pár hónappal mindhárman terhesek lesznek. A fülszöveg alapján nem értettem, hogy lesznek mindhárman ugyanakkor – még így is kicsit olyan meseszerű, hogy egyszerre lettek –, de éppenséggel vicces volt, hogy ráültek egy férfi szobor „micsodájára”.

Én a leginkább Elizabethet szerettem meg, és ha jól emlékszek, sok részt kapott a könyvből. Janey az elején nem volt szimpatikus, aztán a végére az lett. Helennel pont fordítva volt, először kedveltem, utána nem, de a végére ismét. A könyv eleje nehezen indult be, nem is hittem volna, hogy nekem tetszeni fog, de meglepően jó volt. Már amolyan limonádés, egyszer olvasós-fajta módon. És megtanultam, hogy mindig mindenki azt akarja, ami nem lehet az övé.

A férfiakról is szót ejtenék: Simon, Helen férje egy f@sz, bővebben kicsit spoileres lenne, de elég annyit mondani, hogy én már jól tökön rúgtam volna, a csaj helyében. George, Janey férje pedig nagyon kis aranyos volt. Ahogy gondoskodott Janeyről és azon röhögtem nagyot, amikor meglátta a gyereke képét és mondta, hogy tőle örökölte a kicsi, a lábát. :D John, pedig szintén aranyos volt. Szurkoltam nekik.

2 hozzászólás

Milly Johnson: Yorkshire puding Klub

Milly Johnson: Yorkshire puding Klub

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Három, a negyvenes éveihez közeledő dél-yorkshire-i barátnő egyszerre esik teherbe, miután elzarándokoltak egy ősi termékenységi szoborhoz.

A terhességgel Helen legszebb álma válik valóra, bár cseppet sem rózsás a helyzete. Nemcsak múltjának démonjaival kell megküzdenie, hanem a látszólag tökéletes házassága is épp most jut válságba.

Janey kész katasztrófaként éli meg ezt az állapotot, attól fél, örökre búcsút mondhat a karrierjének. Nem is érti, hogyan történhetett, hiszen férjével, a babavárástól teljesen felvillanyozódott George-dzsal mindig nagyon vigyáztak.

Elizabeth megnyomorított gyermekkora és érzelmi bizonytalansága miatt úgy gondolja, hogy soha nem lenne szabad gyereket vállalnia. Gyötri a kétség, hogy képes lesz-e szeretni a születendő babát.

A Yorkshire puding Klub három, válaszút elé kerülő nő megható és bájos története. Helen ellaposodott házassága újjáéled, Janey elkezd végre hinni önmagában, Elizabeth sivár élete pedig melegséggel és szerelemmel telik meg.

A 150 centi magas Milly Johnson regényeket és üdvözlőkártyákat ír. Amikor éppen nem ír, akkor olasz nyelvet tanul, olvas vagy iskolai egyenruhákat vasal. Két fiával és számos kerge háziállattal Barnsley-ben, Dél-Yorkshire-ban él.

Hirdetés