NannyOgg SP értékelése


>!
NannyOgg SP
Ransom Riggs: Hollow City

Pont olyan, mint az első rész, és mivel pont ott folytatódik, ahol az első rész véget ért, ez se nem dícséret, se nem lehúzás, hanem egyszerű megállapítás. Az egyetlen különbség, hogy úgy látszik, a furább fényképeket Riggs már ellőtte korábban, és erre a részre (kötetre?) már csak egy-két (photoshopszagú, lásd borító) darab maradt, meg egy halom nem is olyan különleges, ami viszont szerintem kifejezetten jót tett a szöveg-kép kapcsolatnak: itt csak pár helyen éreztem, hogy túl direkt és ezért kifejezetten suta a képek összesimítása a történettel. Amúgy is jó ötlet volt mondatra ott folytatni a második könyvet, ahol a Vándorsólyom kisasszony abbamaradt, így nem érzem úgy, hogy Ransom Riggs „az az író, aki a könyveit telepakolja fura képekkel”, inkább csak hogy „a Vándorsólyom kisasszony az a története Ransom Riggs-nek, ami tele van pakolva képekkel”. Így sokkal könnyebben tud majd váltani az „analóg” regényekre, ha akar. És remélem, akar majd, egyrészt, mert ha még egyszer lehúzza ezt a bőrt egy másik történettel, azzal ennek a trilógiának(?) is árt, másrészt pedig igazán megáll ő fotók nélkül is a lábán, hangulatteremtés és fantázia szempontjából legalább is mindenképpen.
Csak valaki szóljon már a szerkesztőnek, hogy nem kell fél oldalnyi helyeket kihagyni a lap alján csak azért, mert a másik oldalon a fotó pont ahhoz a bekezdéshez kapcsolódik. Akkor is felfogom a kapcsolatot, ha folyamatosan van szedve, ráadásul nem hinném minden alkalommal, hogy vége a fejezetnek, és még néhány fát is megspórolnánk.

>!
Quirk, 2014
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781594746123
5 hozzászólás

Ransom Riggs: Hollow City

Ransom Riggs: Hollow City

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children was the surprise best seller of 2011—an unprecedented mix of YA fantasy and vintage photography that enthralled readers and critics alike. Publishers Weekly called it “an enjoyable, eccentric read, distinguished by well-developed characters, a believable Welsh setting, and some very creepy monsters.”

This second novel begins in 1940, immediately after the first book ended. Having escaped Miss Peregrine’s island by the skin of their teeth, Jacob and his new friends must journey to London, the peculiar capital of the world. Along the way, they encounter new allies, a menagerie of peculiar animals, and other unexpected surprises.

Complete with dozens of newly discovered (and thoroughly mesmerizing) vintage photographs, this new adventure will delight readers of all ages.

RANSOM RIGGS is the #1 New York Times best-selling author of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. He is a graduate of the University of Southern California film school and is a writer for mentalfloss.com. He lives in Los Angeles.

Hirdetés