kellyolvas P értékelése


>!
kellyolvas P
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Egyik kedvenc írónőmről van szó, most sem kellett csalódnom benne.
A szerző ebben a történetében is remek karaktereket alkotott. Auden változása fejezetről fejezetre nyomon követhető, hogyan alakul azzá, akinek eredetileg lennie kéne, koravén felnőtt agytröszt helyett egy szeretetre vágyó fiatallá. Imádtam a kettősüket Eli-vel, természetesen a kémia is dolgozott, de igazán a „küldetés” hozta össze őket, amit Eli talált ki Audennek.
Eli barátai és a lányok a ruhaboltból, ahol Auden is munkát vállalt, felvonultatják a kisvárosi fiatalság karaktereit, öröm volt olvasni, ahogy Auden egyre jobban beilleszkedik, osztozik velük a mindennapok eseményein, amik annyira hiányoztak az életéből.
A szüleire nagyon haragudtam, mindkettő rengeteget hibázik, különösen az anyja volt nehéz eset a szememben, ez a teljesítménykényszer amit ráerőltetett a gyerekeire nagyon helytelen, fogalma sincs róla, milyen lelki sérüléseket okozott.
Amiről feltétlenül szót kell ejtenem, az a helyszínek varázsa, szorosan összekötve az éjszakával. Biztos vagyok benne, hogy azért is szimpatikus az egész könyv hangulata, mert magam is éjjeli bagoly vagyok, sokszor és hosszan fenn maradok olvasni. Imádom, amikor elcsendesedik a világ és egész más neszek, hangok jelentkeznek, felfrissül a levegő, és valahogy megnyert időnek érzem ezeket az órákat. Auden és Eli éjjeli kalandjai irigylésre méltóak, legyen ez bevásárlás az üres szupermarketben, vagy bowlingozás, vagy sütizés egy titkos vendéglátóhelyen, mind nagyszerű alkalom, hogy mélyen elbeszélgessenek, távol a kíváncsi emberektől.
Fiataloknak és idősebb olvasóknak is szívből ajánlom a könyvet, megmutatja, hogy nem késő megadni magunknak egy második esélyt. A biciklire meg mindig újra fel kell ülni, amíg nem dob le magáról.

3 hozzászólás

Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

Mióta a szülei elváltak, Auden képtelen aludni. Olyan rutint alakított ki, aminek a segítségével átvészeli az éjszakákat. De amikor úgy dönt, hogy a nyarat a tengerparton tölti apjával és új családjával, megpróbál felhagyni régi életmódjával.

A nyaralás több kihívást tartogat a számára, mint képzelte. Nemcsak apja új családjába kell beilleszkednie, de a környékbeli pletykás lányokkal is meg kell találnia a közös hangot. És ott van még Eli is, aki szintén álmatlanságtól szenved, és aki állandó éjszakai partnere lesz. A hosszúra nyúlt nyáréjszakákon szinte bármi megtörténhet…

„Dessen legújabb könyvében a barátság legmélyebb rétegeit járja körül. Egy nyári történet az önfelfedezésről.” – The Horn Book

„Az eddig megjelent össze Sarah Dessen-könyvet elolvastam. Annyira izgatott lettem, amikor megtudtam, hogy hamarosan az Álom két kerékent is kiadják, hogy bejelöltem a megjelenés dátumát a naptáramban. Megérte rá várni? Abszolút.” – Jennifer Wardrip

Hirdetés