White13 P értékelése


>!
White13 P
Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan

Az Agatha Raisin könyvek után érdeklődéssel vettem kezembe ezt a könyvet, bízva abban, hogy az Ulpius végre olyan vizekre evezett a könyvkiadást illetően, ami élvezhető, minden mocsok nélkül.
Ez sikerült is. De sajnos az első kötet elég lagymatagra sikeredett, bízom benne, hogy a második már sokkal élvezhetőbb lesz.
Tetszik, hogy nem ma játszódik, és Daisy is érdekes karakternek bizonyult, egészen a végéig. Ugyan is halvány lövésem sincs arról, hogy miért volt jó az, amit végül javasolt, és ezáltal történt.
A könyv nagyon Agatha Christie hasonmás, de annál azért jóval gyengébb. Ennek ellenére kellemes kikapcsolódás, még ha nem is tartogat nagy meglepetéseket.
Hiába, hogy 3,5 csillagot adok, biztatnám az Ulpiust, hogy inkább ezer Daisy, mint egy Szepesi Niki…


Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan

Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan

Daisy Dalrymple igen figyelemreméltó ifjú hölgy, aki újságírói munkát vállal, hogy függetlenségét biztosítsa – ez bizony meglehetősen szokatlan lépés egy vikomt lányától 1922-ben. Első megbízatása épp karácsonykor a Wentwaterek úri birtokára vezérli, ahol összegyűlik az egész család. A kellemes együttlétet hívatlan vendég, a „faragatlan tuskó” hírében álló Lord Astwick megjelenése zavarja meg, akire egy reggel a birtok tavának jegébe fagyva találnak rá – nyilvánvalóan nem baleset, hanem gyilkosság történt. A helyszínre érkezik a Scotland Yard vonzó felügyelője, Alec Fletcher, aki a nyomozás idejére a segédjévé fogadja Daisyt. Valamennyi családtag gyanúsított, a gróftól egészen az unokájáig. A nyomozás során fény derül Astwick bárdolatlan viselkedésének következményére, és ez újabb gyilkossági indítékokat tár fel a Wentwater-birtokon. A szemfüles Daisy leleplezi a gyilkost, a családtagok többségét lenyűgöző megoldással áll elő, és felmerül egy jövőbeni regényes kaland lehetősége is.

Carola Dunn elbűvölő sorozatának szép és okos, de minden lében kanál főszereplője lépten-nyomon hullákba botlik, akárcsak M. C. Beaton tökéletlen, ám annál megnyerőbb hősnője, Agatha Raisin. Daisy és Agatha rokon lelkek, akik minduntalan a legelképesztőbb kalandokba és bűnügyekbe keverednek – az olvasók nagy-nagy örömére.

Hirdetés