alexxy értékelése


>!
alexxy
George R. R. Martin: Sárkányok tánca

Már egy fél év eltelt az olvasás óta, így nehéz most utólag összefoglalnom, hogy konkrétan ezt a kötetet miért is imádtam, meg igazából nem is ezt szeretném, hanem azt összefoglalni, hogy mit szeretek a sorozatban. Szeretem a sok szálon futó, kalandos történeteket, s ez a könyvsorozat bizony bővelkedik mindkettőben.
Megszámlálhatatlanul sok szereplőt vonultat fel a könyv, sokakat lehet utálni, szeretni. S bár azt mondják ne kedvelj senkit meg, mert meghal, azért szép számban maradnak életben olyanok is, akiket muszáj kedvelni. S nem csak a kedvencek hullanak ám.
A legkedvesebb szereplő nálam Tyrion, mert imádom a okos és humoros embereket. Mondjuk utóbbinak alapfeltétele az előbbi, mert az igazi, vicces humorhoz elengedhetetlen az intelligencia, legalábbis szerintem. Szóval ő az abszolút No.1. Nagyon szorítok neki, hogy a végén majd ő kerüljön ki győztesen, bár a trónra semmilyen formában nem formálhat jogot, de megtestesítené a tökéletes uralkodót, akire nagy szükség lenne most a Hét Királyságban. Másik nagy kedvencem Jon Snow, aki fattyú létére nagy lehetőségek elé nézhetne, de becsületét őrizni kívánja,hisz felesküdött. S bár megkísértetett, de nem bukott el. Igazi hős típus. Remélem, hogy kitart, míg az élete ebben a regényfolyamban véget nem ér, sose lehet tudni, hogy az mikor lesz. Akiket nem kedvelek/kedveltem: Joffrey (hogy mennyire vártam, hogy megkapja, amit megérdemel, megkapta), Cersei (nem kedvelem, de jól van megírva az ő karaktere is), Sansa (ő valami kakukktojás a családban, de bízom benne, hogy ahol most tart a történet, majd jobbá válhat a karakter), és bizony ide kell soroljam Daeneryst (akin megmutatkoznak szépen lassan a családi őrültség jelei, utoljára az első kötetben kedveltem, azóta hanyatlik). Mivel baromi sok szereplő van még, így nem sorolok fel mindenkit, sokakat szeretek még, vagy tartok érdekesnek, csak a leginkább kedvelt vagy nem kedvelt karaktereket emeltem ki.
Nagyon várom a folytatást, amiben remélem, már a Másokról is több szó esik. Főként azt remélem, hogy elkészül valaha… Meg persze nem csak a folytatás, hanem a lezárás is. A sorozatot is nézem, de az új évadot már nem tudom folytassam-e majd, mert egyre több olyan van benne, ami történetileg előbbre mutat, mint ahol a kiadott könyvek cselekményszála jelenleg tart, s én jobban szeretném előbb elolvasni.


George R. R. Martin: Sárkányok tánca

George R. R. Martin: Sárkányok tánca

Közeleg a tél. A hideg szelek feltámadtak a sokat szenvedett Hét Királyságban, ahol az Öt Király háborúja után a túlélőknek most az éhínséggel kell szembenézniük. Az emberek birodalmát védelmező Fal ifjú parancsnoka, Havas Jon a Mások elleni reménytelen küzdelemre próbálja felkészíteni a szétzüllött Éjjeli Őrséget, ám rá kell döbbennie, hogy ellenségei jóval közelebb vannak hozzá, mint gondolná. Stannis Baratheon Észak uralmáért vív elkeseredett harcot a Boltonokkal, miközben Királyvárban a Lannister-ház próbálja megerősíteni Tommen, a gyermekkirály törékeny uralmát a kivérzett Hét Királyság fölött. A Keskeny-tenger másik oldalán Tyrion Lannister, a megvetett és üldözött rokongyilkos sárkányvadászatra indul, ám útja veszélyekkel és váratlan kitérőkkel teli. A világ eközben az ősi városra, Meereenre figyel, ahol Viharbanszületett Daeneryst, Westeros jog szerinti uralkodóját minden oldalról szorongatják ellenségei. Hogy arathat diadalt a Sárkányok Anyja, ha három gyermekére sem számíthat? A végkifejlet csak tűz és vér lehet, ám ki éli túl a sárkányok táncát?

Hirdetés