Sennin értékelése


>!
Sennin
Krystyna Kuhn: A völgy – A katasztrófa

Jobban tetszett mint az első kötet. Félelem vagy sztori szinten nem tudta lekörözni, csak pont azt a szintet ütötte meg, de a főszereplővel sokkal jobban tudtam azonosulni. Míg Julia törékeny, gyenge kis alakja az első részben idegesített, addig Kate rendíthetetlen bátorsága annál megnyerőbb volt. Bírom azt a csajt :D
Remélem majd a többit is lefordítják, mert még sok mindennek kell kiderülnie, hogy kerekké váljon az egész :)


Krystyna Kuhn: A völgy – A katasztrófa

Krystyna Kuhn: A völgy – A katasztrófa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Katie-nek csak egy célja van: a Ghost csúcsa, a legendás háromezres csúcs, mely a völgy felett magasodik. Rejtélyes történetek szólnak a hegyről, mióta a 70-es években fiatalok egy csoportja eltűnt ott. De alighogy Katie, Julia, David és a többiek útra kelnek, kicsúsznak a dolgok a kezeik közül. Mit tervez vajon a titokzatos Paul Forster, aki az utolsó pillanatban csatlakozott a csoporthoz? És mit jelenthet valójában a régi menedékházban talált zavarba ejtő dolog? Aztán mikor még az időjárás is a bolondját járatja velük, a csoport életveszélybe kerül. Most elválik, hogy ki a barát, és ki az ellenség.

A kanadai Sziklás-hegységben, egy elzárt völgyben található a híres Grace-College, az elit főiskola kiemelkedő tehetségek számára. De furcsa dolgok történnek itt: Miért nincs rajta a hely a Google Earth-ön? Mi köze van ennek ahhoz a diákcsoporthoz, akik a 70-es évek közepén eltűntek a hegyekben és eltűnésüket követően be is zárták az iskolát? 2010 májusában nyitották meg újra, de már az első hetekben különös események játszódnak le. Julia és társai mit sem sejtenek, mikor elkezdik első tanévüket itt. De hamar rá kell, hogy jöjjenek, hogy a völgyben semmi nem az, aminek látszik.
A völgy a thriller és a misztikum elegye, a Lost és a Blairwitch Project nyomdokain. Az első évad négy kötetből áll, összesen két évad alkotja a sorozatot. Egy évad egy tanévet foglal magában.
A sorozat jogait a teljes angol nyelvű régióra az a kiadó vásárolta meg, amely az angol nyelvterületen a Twilight-sorozat jogait is birtokolja.

A szerzőről
Krystyna Kuhn 1960-ban született Würzburgban, nyolc gyermek közül a hetedikként. Szlavisztikát, német irodalmat és művészettörténetet hallgatott. 1998 óta szabadúszó író. A würzburgi Arena Verlag „Thrillerek lányoknak” című sorozatának első számú bestseller szerzője.

Hirdetés