ViraMors P értékelése


>!
ViraMors P
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

2014
Külön-külön is kedvelem a két írót, együtt egyszerűen fantasztikusak! a könyv egyszerűen fergeteges.

2016
Sajnálom, @Riszperidon, ennél lassabban nem ment ^^;
Tipikusan olyan könyv, amit megéri újraolvasni, mert annyi-annyi apróság van benne, amire újra rácsodálkozhatok, hogy az hihetetlen. És tipikusan olyan könyv, amit érdemes úgy is elolvasni, hogy az ember már elfogyasztott pár könyvet a két szerzőtől, mert millió meg egy utalás van a történetben ezekre. Olvasás közben nem egyszer és nem kétszer jutott eszembe, hogy Gaiman és Pratchett nekiültek, és írtak egy közös crossover-fanfictiont a saját könyveikhez. A végeredmény őrülten eszement, és én még a szóközöket is imádtam mind egy szálig! Másodjára talán még jobban tetszett, mint elsőre, pedig már akkor is megkapta az öt csillagot.

Végy egy világvégét (Nevezd Armageddonnak, Végső Ütközetnek, vagy bárminek, aminek szokták.). Adj hozzá pár szokásos elemet (Menny, Pokol, az Apokalipszis négy lovasa, ördög(ök), angyal(ok), jóslatok, Jelenések könyve, Antikrisztus stb.), fűszerezd meg némi Pratchett-féle humorral és elgondolkodtató adalékkal, némi Gaiman-féle iróniával és kettőjük lendületes, csöppet sem hétköznapi írásmódjával.
Íme a végeredmény.

Olvassátok, mert jó. Nagyon jó!

5 hozzászólás

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Isten hét nap alatt teremtette a világot.
Az Ördög meg hét nap alatt elpusztíthatja azt… már ha sikerül neki.

Ismerkedjünk meg Adammel, az Antikrisztussal, akit elcseréltek, az Apokalipszis Négy Motorosával, akik bőszen igyekeznek beteljesíteni az Armageddont, egy démonnal és egy angyallal, akik szívesen megakadályoznák ezt, valamint Anatéma Apparáttal, aki bizonyíthatóan boszorkány, és a kezében ott a kulcs, de még nem tudja ezt, ráadásul üldözőbe vette az újjáalakult Inkvizíció…

Ez lenne tehát az Útikalauz az Armageddonhoz Terry Pratchett, a méltán híres Korongvilág-regények írója, és Neil Gaiman, az Amerikai istenek, Anansi fiúk, Coraline, A temető könyve és Csillagpor című regényekkel számos irodalmi díjat nyert szerző tollából. Az Elveszett próféciákból 2019-ben sorozatot készítettek Michael Sheen, David Tennant és Jon Hamm főszereplésével; a könyvet az olvasó új szerkesztésben, felújított kiadásban tartja a kezében.