gab001 P értékelése


>!
gab001 P
William Landay: Jacob védelmében

Vajon mennyire ismeri a szülő a saját gyermekét? Képes-e egy bűncselekményben megítélni a gyermeke szerepét? Kételkedhet-e az ártatlanságában? Az apa bűneiért meg kell-e lakolnia a fiúnak és a fiú bűneiért vajon elítélhető-e az apa? A regény rengeteg kérdést vett fel, s bár Andy a saját szemszögéből megválaszolja az említett kérdéseket, ugyanakkor el kell gondolkodnunk a saját válaszainkon is. Megrázó történet, mely végig kétségeket ébreszt. Ugyanakkor megismerhetjük egy gyilkossági nyomozás és bírósági eljárás teljes folyamatát, bár az amerikai jog és értékrend alapján. Jól felépített, hatásosan megírt történet, mely olvastatja magát.

2 hozzászólás

William Landay: Jacob védelmében

William Landay: Jacob védelmében

Andy Barber több mint húsz éve megyei helyettes kerületi ügyész. Köztiszteletben álló férfi, szorgalmas munkaerő és boldog családapa. De amikor sokkoló bűncselekmény történik a New England-i kisvárosban, és Andy tizennégy éves fiát vádolják az osztálytársa meggyilkolásával, a férfit teljesen elvakítják az események.

Andy foggal-körömmel próbálja védeni a fiát. Jacob váltig állítja, hogy ártatlan, és Andy hisz neki. Hiszen ez a kötelessége. Ő Jacob apja. De miközben egyre több terhelő bizonyíték és megdöbbentő titok kerül napvilágra, Andy házassága összeomlással fenyeget, a per egyre gyorsabban halad fenyegető végkifejlete felé, és a válságos események tükrében az is kiderül, milyen kevéssé ismeri az apa a fiát, Andy a saját lelkiismeretével is összeütközésbe kerül: hűség és becsület, igazság és hamisság, a mélyen eltemetett múlt és az elképzelhetetlen jövő között őrlődik.
William Landay tökéletes regénye egy válságba került családról szól – izgalmas, karakteres krimi, amely egyben lebilincselő történet bűntudatról, árulásról, és arról, milyen félelmetes sebességgel tud félresiklani az életünk.

Hirdetés