pwz ISP értékelése


>!
pwz ISP
W. Hamilton Green: A Negyedik Birodalom

Úgy látszik, hogy most nagyon rákaptam az alternatív történelemre, annak is a második világháború végkimenetelét egy „kicsit” másként bemutató válfajára. Ebbe a sorba tartozik a Germánia, illetve ez a könyv is.
Mi a közös bennük? Külsőre úgy tűnik, mindkettőt külföldi író „követte el”, holott magyar írókról van szó, angol hangzású álnevek alatt :)!
Olvasás közben többször is az Iron Sky c. film jutott az eszembe – de csak az ottani történet háttere!!!! miatt. Itt arra kapunk magyarázatot, hogy hogyan juthatott volna el az űrbe a náci Németország, ha a háború egyes fordulópontjai nem arra „billenek”, amerre végül is billentek. És ne feledjük: van egy kis földönkívüli beütés is, de ez is csak említés szintjén, mintha csak Scully-t hallanám az X-aktákból: „Az igazság odaát van!” :D

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 2002
284 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639238511

W. Hamilton Green: A Negyedik Birodalom

W. Hamilton Green: A Negyedik Birodalom

A XX. század második roppant világégésének közepére kalauzolja olvasóit a regény. A birodalmi Németország tudósai erejüket megfeszítve dolgoznak, hogy olyan technológiai áttöréssel szolgálhassanak a náci vezérkarnak, amely segítségével megnyerhetik a háborút. A legelszántabb és legtitkosabb kutatások a rakétatechnika és az űrutazás területén folynak. A kozmosz meghódításával szerzett hatalom nemcsak a nyugati Szövetségesek felett aratott győzelmet garantálhatná, hanem egy dédelgetett álom valóra válását is: a Naprendszer gyarmatosításával megszülethet a Negyedik Birodalom… Azonban a titkos laboratóriumokat vezető professzornak rá kell ébrednie: legyőzendő ellenségei némelyike nem angolszász vagy orosz; sőt az sem bizonyos, hogy földi eredetű… Alternatív történelem és vérbeli, klasszikus SF egyben – W. Hamilton Green remekműve olyan olvasmány, amely szórakoztatva gondolkodtat el!

Hirdetés