Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
H. G. Wells: A láthatatlan ember

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Roppant zavarban vagyok, mert annyi filmfeldolgozás után furcsa az eredetit olvasni, lévén a forgatókönyvek hajlamosak voltak inkább csak Wells művének egy-egy szeletét felhasználni. :/
Iszonyatosan nehéz kedvelni a főszereplőt, de együtt érezni sem lehet vele, mert a történet elejétől fogva őrjöng, rengeteg dühkitörésével okoz megrökönyödést a környezetében. Lehet, hogy az átváltozás miatt, de inkább azt gondolom, hogy alapvetően egy ilyen haragtartó méregzsák, aki csak a saját érdekei mentén tudja elképzelni a világot.
Megint egy olyan regény, aminek az a legfőbb tanulsága, hogy az értelem nem minden; viszont annyira túlnyújtja a történetet, az unalomig, öncélúan fokozva a tombolást, rombolást, hogy kénytelen vagyok lepontozni.


H. G. Wells: A láthatatlan ember

H. G. Wells: A láthatatlan ember

A nagy angol író fantasztikus históriája kíméletlen társadalomkritika és egyben komoly tanulság a mai ember számára. Szükségképpen szembe kell fordulnia az emberekkel, bűnözővé kell válnia annak, aki teljesen egyedül valami rendkívüli felfedezésre jutott? Griffin, a zseniális vegyész, az első láthatatlan ember lebilincselően izgalmas, életre-halálra menő küzdelmét elgondolkozva teszi le az olvasó.

Hirdetés