Filippino P értékelése


>!
Filippino P
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Viát régóta olvasom, így evidens volt, hogy előrendelem a könyvét, és amint megérkezik, elkezdem olvasni. Gondoltam, pár óra, és felfalom a könyvet, de tévedtem. Pontosan 1év kellett hozzá, hogy befejezzem, és pontosan ez volt az az év, amikor teljesen megváltozott az életem.
Emlékszem, ültünk a rozoga kék személyvonaton, utaztunk Balatonra, és közben hangosan olvastam a könyvet, mellé meg jegyzeteltem, és megtárgyaltam párommal a kérdéseket. Az akkori életem a lehető legkilátástalanabb volt: a családunk széthullott, munkám nem volt, 200 kiküldött jelentkezésre sem reagáltak, mindegy mennyire írtam gerillán vagy hagyományosan az önéletrajzom.Az egyetemet nem tudtam befejezni, a végén hagytam ott, és emiatt büntettem is magam rendesen.És még sok más, fantasztikus körülmény, ami miatt a gödörben voltam.
Nem tudom, Via, hogy sikerült, de az teljesen biztos, hogy elkezdett a könyv életre kelni. Bennem. Csináltam a gyakorlatokat, és csak arra lettem figyelmes, hogy több év helyben toporgás után 1 szempillantás alatt megváltozott minden.(Főleg én.) Az elkövetkező 1 évben 2iskolát csináltam egyszerre, és fejeztem is be őket. Még a nyáron jött egy ajánlat, és azon a héten már munkába is álltam. Azóta már véglegesítettek, és nagyon szeretem, amit csinálok.
Több hónap kihagyás után fogtam megint kezembe a könyvet, és ismét egy olyan résznél jártam, ami pont aktuális. Mintha akkor szólna hozzám, amikor a legnagyobb szükségem van rá.
Ez a könyv azért nagyszerű, mert nem csoda történik, csak azért, mert elolvasod, hanem mert a csodát kihozza belőled, ha figyelmes és szorgalmas vagy magaddal szemben, magadért. Köszönöm, Via!:)

2 hozzászólás

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia, a legsikeresebb független női blogger, az Urban:Eve blog gazdája. 2008 óta nők tízezreit látta el tippekkel, tanácsokkal: hol segítő posztjaival, hol személyes levelekben. A blogról jól ismert életszeretetével és az évek alatt összegyűjtött tapasztalatával írta meg ezt a könyvet, amelyben megpróbálja átadni azt a hétköznapi filozófiát, amely sikeressé és boldoggá tette.

A kézikönyvként használható kötet több tucat praktikus gyakorlattal segít:
– megtalálni, mi az, ami téged boldoggá tesz
– hogyan lépj túl a kifogásokon és félelmeken
– hogyan tudod elérhető szakaszokra felosztani a célodat
– hogyan oszd be az idődet és teremts megfelelő körülményeket a munkához
– hogyan tudj súlyozni, mérlegelni, reagálni a változó tényezőkre
– hogyan tudod kezelni a külső befolyásokat, feszültségeket, mélypontokat, sikereket és kudarcokat
– hogyan tudod megőrizni azt a nyitottságot, kíváncsiságot és örömet, ami már a célodhoz vezető utat is fantasztikussá teszi!

Az induláshoz pedig már most mindened megvan. A lámpa átváltott. Indulj el! Ennél zöldebb nem lesz!