Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Kalapos Éva: Egy új élet

Nem tudom, hogy egy trend könyvet mennyire illik, nem illik lehúzni, de most azt fogom, mert NEM jött be. Részemről egyszeri olvasmány volt, a további köteteket meghagyom másnak. Persze nem az én korosztályomnak készült; ehhez fele ilyen idősnek, vagy legalább 10 évvel fiatalabbnak kéne lennem, ugyebár…

Szülőként értékelve a dolgot, pár megjegyzés:
Lovely, ezek után nem kicsit fogok a 15-16 éves nagyhangú lányokra másként tekinteni; a pornós szexuális ötletek megtették hatásukat. :/ Bár ismerek étkezési zavarban szenvedőt, de én még nem tapasztaltam ilyen hisztit hozzá; annak örültem, hogy beszélt a lányok testképzavaráról – bár kicsit komolyabban, hosszabban tenné. Szintén azt gondolom, hogy Geri kalandjai is extra veszélyesek, azt nem biztos, hogy egy ráhagyással el kellett volna intézni, végül is nem oly' szép hely a fiatalkorúak börtöne, vagy javítóintézet, ahová a drog sétáltatása miatt bekerülhetne.
Azt vettem észre, hogy manapság dívik kiírni/kinyírni a szülőket a tinikönyvekből. Vagy ha vannak felnőttek, akkor ők a három majomhoz hasonlóak, nem beszélnek/látnak/hallanak. Pötit túlzó általánosításnak érzem, hogy minden szülő hülye, és technikai, főleg közösségi site analfabéta; amikor a 2013-as kiadású könyv a MySpace-t hozza fel egyik kúl oldalként, aminek bezárásáról már 2011-ben kerengtek pletykák.
Szereplők közül Ági volt a kedvencem, és az a gyanúm, hogy hiába az ilyesfajta kamasz könyv, az írónő is (meg valszeg Leiner Laura is) inkább rá hasonlítottak tini korukban, és nem az időnként vagánykodó főszereplőikre. (Tudományosan mondhatnám, hogy ez itten a kompenzáció kérem alássan, és ha vki még mindig a gimi után kesereg 30 éves kora körül, az mekkora gáz… de mindegy, ez az én rosszindulatom nyilván.)

Még egy apróság, ami feltűnt: az FB istenítése XD
Én jelenleg pont off vagyok, az is tervezek maradni egész nyáron, tehát tapasztalatból TUDOM, hogy mennyire jól el lehet élni nélküle.
Továbbmegyek: az egy kulturális melléfogás, a rendszer általi megvezetés, csak szimpla bárányszerű trendkövetés azt hinni, hogy ott zajlik az élet; netalán azért zajlana vki élete, mert fészezik. ><
Az meg végképp nem számít, hogy ki-mikor jelöl be egy online felületen, ha nem szól hozzád 3D-és valójában, és nem hív randira, netalán duplán nőzik.

2 hozzászólás

Kalapos Éva: Egy új élet

Kalapos Éva: Egy új élet

Unatkozol? Magányos vagy? Vagy csak egyszerűen úgy érzed, az életed egy irtó nagy káosz? Így van ezzel a 16 éves Fellegi Flóra is, aki egy budapesti lakóparkban él elfoglalt apjával és idegesítő öccsével. Kevés barátja van, a pasizásban tapasztalatlan, egyedül a filmekért rajong mániákusan. Amikor azonban megismeri a kicsit fura, de nagyon vagány Zsanit, az élete fenekestül felfordul, és világossá válik az is, hogy idővel minden titokra fény derül…

Lépj be te is a D.A.C. világába, és éld át velünk a kalandokat! Barátság, szerelem, család, problémák és megoldások – D.A.C.!