Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Emma Thompson: Nanny McPhee – A Varázsdada és a nagy bumm

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

(Valójában nem cselekményleírás, de spoileres, szóval kiteszem.)
Ezt a könyvet nekem vette ki a nagylányom, mert súlyos Emma Thompson mániában szenvedek, olyannyira, hogy a kisebbik lánykám miatta lett Emma :))
Bár csak az első varázsdadás filmet láttam, most mégis le fogom vadászni ezt is, mert a könyv több, mint meghozta hozzá a kedvem.
Még sosem olvastam ilyen könyvet, ami így kettős szerkezetű, hogy a film története mellett (ami tulajdonképpen egy elég sablonos gyerekmese) egy valódi forgatásról szóló élménybeszámoló társul.
Őszintén szólva, a forgatókönyv nevű részek sokkal-sokkal jobban lekötöttek, mint a varázsdada története, mert Emmának fergeteges humorérzéke van, számtalan technikai információt mesélt el a készítés nehézségéről, és a színészekről, stábtagokról, állati szereplőkről.
A legviccesebbek az önironikus megjegyzései, pl. hogy mennyire kényelmetlen volt a jelmeze, hogy hányszor vesztette el a bibircsókos orrát, és hogy mennyit szenvedtek a meglehetősen kiszámíthatatlan időjárás miatt.


Emma Thompson: Nanny McPhee – A Varázsdada és a nagy bumm

Emma Thompson: Nanny McPhee – A Varázsdada és a nagy bumm

„Amikor szükségetek van rám, de nem kedveltek, akkor maradok. Amikor már kedveltek, de nincs rám többé szükségetek, akkor elmegyek.” Ez Matilda dadus, a varázsdada munkamódszere, ugye emlékeztek rá? Ezúttal is a legnagyobb zűrzavarban érkezik: a második világháború idején a Green gyerekek édesapját behívják katonának, s nekik édesanyjukkal együtt kell boldogulniuk a gazdasággal. Ráadásul nagynénjük nyakukra küldi sosem látott unokatestvéreiket Londonból a bombázások elől. A gyerekek között azonmód kitör a háborúság… Mi lesz ebből? Mi történik Green gazdával? Mihez kezdenek egymással az unokatestvérek? Vajon segíthet-e itt Matilda dadus varázslata?

Hirdetés