mate55 értékelése


mate55>!
Scott Turow: Ártatlan

A legtöbb bűnügyi regénynek állandó témája a bűncselekmények elkövetőinek megtalálása, a bűnügyek megoldása.Scott Turow esetében ügyvédek, ügyészek, bírók is színesítik a történetet. A kidolgozott jelenetek, cselekmények, karakterek garantálják a sikert. Aki szereti ezt a műfajt, illetve akinek tetszett az előző rész, nem fog csalódni ebben a kötetben sem. Igaz, hogy rá lehet jönni a végkifejletre, de ez mit sem von le a könyv értékéből.Gondoljunk csak Jussi Adler-Olsen: Fácángyilkosok c. könyvére,/ már az első pár oldalon kiderül, hogy ki a gyilkos/ mégis mekkora élmény az olvasása.


Scott Turow: Ártatlan

Scott Turow: Ártatlan

Tommy eltöprengett egy pillanatra azon, ami hónapok óta egyszer sem jutott az eszébe. Nem látott rá sok esélyt, ellentmondott a bizonyítékoknak, a józan észnek, mégis feltette a kérdést. Mi van, ha Rusty ártatlan?

Húsz éve Tommy Molto azzal vádolta ügyész kollégáját, Rusty Sabichet, hogy megölte egykori szeretőjét, és Rusty, a vád képviselője egyszerre a vádlottak padján találta magát. Rustyt végül tisztázták, de a világrengető tárgyalásba kis híján mindkét férfi belerokkant. Moltót meghurcolták, és noha Rusty visszakapta a karrierjét, annál sokkal jelentősebb veszteségeket szenvedett.

A jelen. A hatvan éves Rusty, a fellebbviteli bíróság elnöke újabb rémálomra ébred. A felesége, Barbara gyanús körülmények között elhalálozik, és megint ő az első számú gyanúsított.

Újra összefog hát karizmatikus védőügyvédjével, Sandy Sternnel, hogy a fiát, Natet meggyőzze ártatlanságáról. De vajon mit titkol előlük a fiú? Bombasztikus tárgyalás veszi kezdetét, ahol napvilágra kerül minden hazugság, féltékenység, bosszúvágy és az emberi lélek legsötétebb oldala, ahol Rusty Sabich és Tommy Molto egyszer s mindenkorra pontot tehet az igazság nevében vívott harcára.

Az Ártatlanság Scott Turow műfajteremtő, felejthetetlen első regénye, az Ártatlanságra ítélve folytatása, amelyben ismét bebizonyítja, hogy nála jobban jogi krimit senki sem tud írni.

Hirdetés