Larawyn értékelése


>!
Larawyn
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

Könyv Skóciáról, ráadásul egy Tíciáról? Akkor ez Nekem szól!
Aranyos történet, tele jobbnál-jobb ötletekkel és jellemrajzokkal. Aki volt már külföldön buszos úttal, biztos sokat fog rajta mosolyogni, telitalálat! Mindenki fut a csoport után, a fényképezőgépén keresztül lát minden kastélyt, vízesést, vadon nyíló nárciszt; és lecsap bármelyik szuvenírboltra, hogy ajándékot gyűjtsön az otthonmaradóknak… Pedig ha pár percre megállna, leeresztené a gépet és csöndben figyelne! (Reméljük közben a csoportja sem hagyná ott.) Talán láthatná a tó felszíne alatt elsuhanó szörnyet, hallhatná, ahogy az ódon kőfalak között szellemek suttognak, vagy egy helybéli a családi átokról mesélhetne neki.
A sorozat többi részét nem olvastam, és nem is érzek rá késztetést, valószínűleg ez se akadt volna soha a kezembe, ha egy másik országba utaztak volna a szereplői. A stílusa néha zavart, ettől függetlenül emlékezetes olvasásélmény marad.


G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

A kék szempárral kezdődött minden. A skót dudás ránézett Anikóra elbűvölően égszínkék szemével, és a lány megérezte, hogy számára a békés skóciai vakáció véget ért. A találkozás után beborul az ég, és a vihar elől Anikó egy kastélyba menekül. Itt ismeri meg az életvidám Bettyt és a bájos Rózsás Letíciát, aki nem túl eleven. Ugyanis több száz éve halott. Vagy mégsem? Erről talán a kastélyban bolyongó szellemeket kellene megkérdezni. Vagy inkább a kék szempár tulajdonosát? G. Szabó Judit új, ellenállhatatlan humorú könyve igazi különlegesség: egyszerre krimi, mese, szerelmi történet és kísértethistória.

Hirdetés