Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Neil Gaiman: Törékeny holmik

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Jó volt, sőt szerintem jobb volt, mint a „Tükör és füst”.
Egyrészt nagyon örültem az Amerikai istenek kisregénynek, másrészt viszont bejöttek a morbidabb, de kevésbé misztikus novellák.
Az első, a Sherlock Holmes feldolgozás halálian jól sikerült, a Brixtoni rejtélyt pont februárban olvastam, tehát külön jó pont volt. V.Tepes -professzionális vérvételen konkrét röhögőgörcsöt kaptam.
Tetszett a Góliát is, végre egy tökéletlen hős, jól megírt Mátrixban.
Miss Finch novellája kicsit Rémségek Cirkusza feldolgozás, még ha nem is tud Neil róla. A Napmadár is jól megírt darab, a kártyás mini szöszök nagyon jó írói alapötlet, és tényleg, mi marad Harlekinból, ha lekerül róla a jelmez?
Valahogy a versek is jobban bejöttek, az Aladdin a kalapból a legjobban, de a Tündérverkli is keserédes.


Neil Gaiman: Törékeny holmik

Neil Gaiman: Törékeny holmik

A tizenkét hónapnak is múlatnia kell valahogy az időt, hát mesélnek egymásnak. Árnyék hiába utazik Skóciába, akit az istenek egyszer megtaláltak, azt nem hagyják békén. Ha betévedünk egy partira, ahol gyönyörű lányok vannak, azért kérdezzünk rá, honnan jöttek. Neil Gaiman a tőle várható virtuozitással, könnyedén váltva az abszurd, humoros és morbid hangulatokat, ezúttal novellákban és versekben mutatja be azt a világot, amit csak ő lát a valóság látóterének szélén.

Hirdetés