vvera értékelése


>!
vvera
Bombera Krisztina: Felhőkarcolat – New York 2001.09.11

Mikor olvastam, ott voltam ismét, azon a napon, mikor azt hittem, világháború lesz.
Felidézett mindent, mit akkor éreztem, és olyan dolgokról mesélt, mikről nem tudhattam, de ő igen, mert ott volt, átélte.
Egy ilyen kataklizma, még egy masszív demokráciát is felülírt, döbbenetes tanulságul, ez szolgált számomra. Ember, embernek farkasa.


Bombera Krisztina: Felhőkarcolat – New York 2001.09.11

Bombera Krisztina: Felhőkarcolat – New York 2001.09.11

Rémülten tekerem tovább a rádió keresőjét a Szép Új Világról. A szomszédos adón épp egy prostituálttal beszélgetnek. Hatalmas lett a forgalma közvetlenül szeptember 11-e után, meséli. »Mindenki tudni, érezni akarta, hogy él, és a szex ebben sokat segít. Én is helyt akartam állni a tragédiában. Ilyen nehéz időkben meximális színvonalon kell dolgozni. Sokat kerestem, és ezúton szeretném felajánlani az összeg felét a mentésben életüket vesztett tűzoltók családtagjainak.«\"
Ez a könyv Bombera Krisztina naplója New York-ból 2001. szeptemberétől 2002. februárjáig. Újságírósors, mondhatnánk: az ember elutazik a férjéhez, egy kicsit visszaváltozna feleséggé – az események azonban követik őt. Nevezhető-e naplónak egy olyan könyv, amely sokmillió ember történetét meséli el? De nevezhető-e hírnek egy olyan esemény, amely többmillió ember életét változtatta meg egyik napról, egyik percről a másikra?

Hirdetés