Nita_Könyvgalaxis értékelése


>!
Nita_Könyvgalaxis
Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Már amikor a regény első bekezdést elolvastam, akkor tudtam, hogy Robin Hobb tud írni, és nem is akárhogyan. Kosváros utcáit járva az én hajamba is belekapott a szél, éreztem a tenger illatát, mintha csak én is ott lennék.

Hobb is azon szerzők közé tartozik, aki nem kíméli a szereplőit. Akárcsak a való életben, sok szenvedésen és hányattatáson kell átesniük ahhoz, hogy valamiféle sikert érhessenek el. Mikor azt hiszed, ennél nagyobb kegyetlenség már nem történhet, az író képes ezt még négyzetre emelni. Szerencsére azért humor is előkerül néhol, hogy enyhítse ezt a sötétséget.

Az orgyilkos tanítványa egy kidolgozott háttérvilággal bíró, sodró erejű regény, amely képes teljesen magába szippantani, és az utolsó sorokig nem ereszt. De nem is akarod, hogy megtegye.


Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ifjú Fitz Lovag herceg fattyúgyermeke, akit apja mogorva istállómestere nevel a Hercegségek királyi udvarában. A nemesek közül senki nem veszi kutyába sem, csak az intrikus Elmés király figyel fel rá, aki ráveszi, hogy titkon elsajátítsa az orgyilkosok művészetét. Mert Fitz vérében a Mesterség munkál, amelynek veszedelmes és vad mágiája segítségével a Látnokok emberemlékezet óta uralják a Hercegségek viharverte királyságát. Fitz egy olyan időben cseperedik fel, amikor barbár vörös martalócok dúlják fel a partokat és alvajárók kóborolnak a szárazföld szívében. Hamarosan a fiú megkapja első lélekpróbáló küldetését – mert Fitz veszélyt jelent ugyan a trónra… de ő lehet a királyság túlélésének kulcsa is.

Hirdetés