Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Neil Gaiman: Óceán az út végén

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Éjszakai nyugtalanságomat olvasásba fojtottam :) és milyen jól tettem! Szinte egyetlen levegővétel volt a könyv, mert annyira izgalmas, oly letehetetlen volt.
Érdekes módon, csak a végére esett le, hogy Neil bizonyára direkt hagyta a rendes földi szereplőket névtelenül, mert neve csak a három fehér boszorkánynak, és a gonosz bolhának, Ursulának van. Azon is elgondolkoztam, hogy vajon akkor hány nő is élt abban a házban, volt-e igazából Letti és Ginnie, meg Mrs. Hempstock; vagy ők képesek átalakulni egymásból-egymásba.
Viszont vannak a könyvben olyan részek, amik magukban is, fantasy nélkül is rémítőek, pl. az apa haragos arca; a család szétesésének lehetősége, és még inkább a kádas, vagy menekülős rész. A fehér mágia, gyógyítás, az óceán viszont nagyon tetszett, és a boszorkánykör is.
Megint szívesen olvasnék folytatást, még akár fanficet is. Újabb csillagos ötös, Neil, köszöntem :))


Neil Gaiman: Óceán az út végén

Neil Gaiman: Óceán az út végén

AMIKOR EGY EMLÉK FELENGED, A MÚLT SZIVÁROG KI BELŐLE

Mit tehet egy hétéves fiú, ha az addig nyugodt, vidéki életet megzavarja valami, ami nagyobb nemcsak nála, de az általa ismert felnőtteknél, sőt az általa ismert világnál is? Ami a világon túlról jött? Hirtelen elszakad a saját családjától, és egyetlen hely van ahová mehet, egy ház a földút végén. Ebben a házban három nő lakik, három nemzedék, nagymama, anya és lánya, akik sokat láttak és még többet tudnak. Ismerik a titkos utakat és lebegő járatokat, értik a halk szavakat és a néma igéket, jártak a földeken innen és a vizeken túl. Ők segíthetnek, csakhogy mint mindennek, a segítségnek ára van.

Neil Gaiman új regénye a gyermekkor varázslatát mutatja a felnőttlét karcos szemüvegén át, az ártatlanság elvesztését a tapasztalat párás tükrében, hírnevéhez méltóan egy olyan történetben, amely semmihez sem hasonlít.

Hirdetés