kvzs P értékelése


>!
kvzs P
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Napra pontosan 11 évvel ezelőtt négy kiscica született nálunk. Az egyik sokkal kisebb volt a többieknél, el is neveztük Pöttömkének, majd amikor kiderült, hogy kislány, hivatalosan a Pöttöm Panka nevet kapta. Pannus mindent máshogy csinált, mint a többiek, felfedezte a világot, kitalált minden rosszaságot (és persze megtanította a tesóinak), és szépen belopta magát a szívünkbe, annyira, hogy most is itt dorombolt az ölemben, miközben a mesét olvastam.
Remélem ez a kedves kis történet minél több gyerekhez eljut, mert olyan ártatlanul, és egyszerűen mutatja be a világot egy cica szemén keresztül, és olyan hatásosan tanít a szépre, a jóra, a gondoskodásra, az önzetlenségre, a bizalomra, és a szeretetre, hogy még öreg motoros állattartóként is összeszorult a torkom attól, hogy milyen csodálatos a gazdilét… @Leoni pedig sokadjára is bebizonyította, hogy milyen csodálatosan tud (macskákat) rajzolni, és hogy milyen sokat számít egy mesekönyvnél a jól eltalált illusztráció.
(most megyek és jól megölelgetem a két szőrgombócomat)

2 hozzászólás

Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Nicsak! Egy kismacska!
Egy kedves, bújós kiscica.

Marcsi az állatkereskedésből gazdihoz kerül. De bizony nem jó ez a gazda, és Marcsi igazi szeretetre vágyik. Kalandos utat jár be, megismerkedik állatokkal és emberekkel, sokat tanul a világról, és segít, ahol csak tud. Vajon sikerül-e otthonra lelnie?

Ismerd meg Marcsit, legyen a jó barátod!

Igazi jó, ágyba bújós mesék.
Olvassátok! Legyen szép álmuk a gyerekeknek!

„Kozári Dorka meséjét receptre kellene felírni.” – Szabó Balázs Márton, pszichológus, esztéta
„Életre kel a képzeletmozi.” – Csukás István, író

Felolvasásra ötéves, önálló olvasásra hétéves kortól ajánljuk.