gab001 P értékelése


>!
gab001 P
Diana Rowland: A démon jele

Úgy érzem, számomra Kara Gillian az ideális női főszereplő: határozott, talpraesett, szókimondó, kellően érzékeny és mégis kőkemény zsaru. Egy kevésbé jól megírt könyvet is szívesen olvastam volna az ő gondolataival. De szerencsére nem kellett, hiszen volt benne minden, ami jó; izgalmas történet, érdekes démonok, jól felépített nyomozás, szimpatikus és ellenszenves szereplők kellő egyensúlyban. Rögtön gyanakodtam az elkövetőre, de aztán már mindenki másra is. A vége ugyan lezártnak nevezhető, de mindenképp szeretném folytatni a sorozatot, akár angolul is, mert tényleg élveztem az olvasást.


Diana Rowland: A démon jele

Diana Rowland: A démon jele

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor a fiatal rendőrnőt, Kara Gilliant ötévnyi utcai járőrözés után előléptetik nyomozóvá, azonnal egy brutális gyilkosság közepébe csöppen. Az áldozat holttestére a helyi víztisztítótelepen találnak rá, testén a kegyetlen kínzásokra utaló ezernyi seb között rábukkannak egy művészi tökéletességgel kidolgozott és hátborzongatóan ismerős jelre. A louisianai Beaulacban azt hitték, három éve véget ért a rettegett sorozatgyilkos vérengzése, most azonban minden jel arra utal, hogy a Jelfaragó visszatért.

Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy ez nem egy átlagos gyilkosság, hanem egy természetfeletti erővel rendelkező démon borzalmas bűntette. Mivel Kara misztikus képességekkel rendelkezik – másik látása révén képes megidézni a démonokat –, különös összefüggésekre bukkan, és nemcsak arra jön rá, mire készül a gyilkos, de arra is, hogy mikorra tervezi mindent elsöprő gaztettének végrehajtását. Mire eljön a telihold napja, már csak a gyilkos személye kérdéses.

Kara az életét kockáztatva szembenéz a gonosszal, miközben egy természetfeletti szépségű Démon Lord kísért az álmaiban, nappal pedig egy jóképű, de gyanakvó FBI-ügynök követi minden lépését.

„A szexi démonidéző izgalmas nyomozása minden idők leggonoszabb sorozatgyilkosa után. Bűn lenne kihagyni."

– Charlaine Harris –

Hirdetés