Lunemorte MP értékelése


>!
Lunemorte MP
Vlagyimir Szorokin: Az opricsnyik egy napja

Hm. Sajnos nem volt megjelölve itt,hogy ennek a kötetnek a folytatása a Cukor-Kreml,ezért azt olvastam el előbb. Azt kell hogy mondjam,hogy mind a kettő borzasztó színvonalas történet.
Ez egy alternatív történelem sci-fivel,disztópiával,kellő erotikával,humorral és társadalmi kritikával karöltve a nem is oly távoli jövőből. Néha már-már horrorba illő jelenetekkel ábrázolta a történteket az író.
Lehet-e egy állam egy nemzetiségű? Kell-e elfogadnunk az idegeneket? Eredményes lehet-e a diktatúra és mit éreznek a diktatúrából az emberek? Észreveszik-e egyáltalán? Hogyan viszonyuljunk uralkodónkhoz? Oly sok kérdést feltehetnék még…De én mégis inkább azt mondom,olvasd el. Tényleg. Oly sokrétű,biztosan tetszeni fog minden gondolkodó embernek. Aki nem a készen kapott történetet,hanem a saját maga által kibogozható szálakat kedveli,na annak ajánlom. :)


Vlagyimir Szorokin: Az opricsnyik egy napja

Vlagyimir Szorokin: Az opricsnyik egy napja

A törzsökös nemest rögtön megkötözzük, és kipeckeljük a száját, majd könyökénél fogva kicipeljük az udvarra. Az asszonyt pedig… no, a fehérnéppel persze vidámabban kell elbánni. Így van előírva. De először a törzsökös kerül sorra. (…) Az opricsnyikok a lábánál fogva vonszolják a törzsököst a tornáctól a kapuig, utolsó útjára (…) Nagul már felmászott a kapura, ügyesen felköti a kötelet, nem először akasztja fel Oroszország ellenségeit. Mindannyian a kapu alá állunk, felemeljük a törzsökös nemest.

Hirdetés