Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Neil Gaiman: Amerikai istenek

Legszívesebben most azonnal újraolvasnám, vagy térden állva, összetett kézzel könyörögnék folytatásért. :)
Lebilincselő volt, részletgazdag, ötletdús; órákig el bírnék azon gondolkozni, hogy melyik istent milyen néven ismerem/imádom a saját életemben. Én a hosszabb verziót olvastam, de el fogom olvasni az eredeti, rövidebb regényt is; végtelenül kíváncsi vagyok arra, hogy mit tett Neil hozzá egy évtized után a fantasyhoz.


Neil Gaiman: Amerikai istenek

Neil Gaiman: Amerikai istenek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Szörnyű vihar közeledik…

Árnyék három évet töltött börtönben, közben mindvégig csak azt a pillanatot várta, amikor végre hazatérhet szeretett feleségéhez, hogy együtt új életet kezdjenek. De mielőtt találkozhatnának, szabadulása előtt néhány nappal a felesége autóbaleset áldozata lesz. Árnyék élete romokban hever, és ekkor a sors egy különös idegennel hozza össze, aki Szerda néven mutatkozik be, és furcsa módon sokkal többet tud róla, mint ő saját magáról.
Szerda munkát ajánl neki, és miközben az események egyre váratlanabb fordulatokat vesznek, Árnyék kénytelen lesz megtanulni, hogy a múlt sohasem hal meg igazából. Mindenkinek, még az ő szeretett Laurájának is voltak titkai, és az álmok, mesék, legendák sokkal valóságosabbak, mint azt korábban gondolta volna. Árnyék számára egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet nyugodt felszíne alatt különös vihar tombol. Egy háború, amelynek tétje nem más, mint Amerika lelke. Egy háború, amelynek Árnyék hirtelen a kellős közepén találja magát.

A Hugo-, Nebula-, Locus-, SFX Magazine- és Bram Stoker-díjas, világszerte elsöprő sikerű regényt most a könyv megjelenésének tizedik évfordulójára kibővített változatban vehetik kezükbe a magyar olvasók.

Hirdetés