maneki_neko értékelése


>!
maneki_neko
Henning Mankell: Szent Iván-éji gyilkosság

Eddig csak egy Wallander-könyvet olvastam, A piramist, amelyben rövidebb novellák szerepelnek, a nyomozó fiatal korából.
Az ötvenhez közeledő, megfáradt és cukorbeteg Wallander valahogy sokkal szimpatikusabb volt! (Azért ne írjuk le őt, mert bizonyítja, hogy lobog még benne ifjúi hév, ha bűnözőket kell elkapni!)
Mankell részletező, szikár stílusát is megszerettem. (A svéd társadalomra, rendszerre vonatkozó csípős kritikáival viszont – amelyeket rendre beágyaz a történetbe – nem tudok mit kezdeni.)
Jó, hogy a könyvtárunk bővelkedik a könyveiben!


Henning Mankell: Szent Iván-éji gyilkosság

Henning Mankell: Szent Iván-éji gyilkosság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Minden év június 21-én, az örömök napján, a legendás Szent Iván-éjen jelmezbe öltöznek, hogy még jobb legyen a játék, még kevésbé béklyózza le őket a valóság. De ebben az évben a turistákat bénítja meg a látvány hetekkel később, amikor rábukkannak a három fiatalra egy néptelen természetvédelmi területen. Élettelen testüket még mindig parókák, zsabók és fűzők ékesítik. Mint félredobott bábok, akik már nem kellenek a bábjátékosnak, hevernek holtan. Meggyilkolták őket. Szinte ezzel egy időben szétlőtt arccal találnak rá a lakásában Wallander felügyelő nagyra becsült munkatársára, Svedbergre. Van-e összefüggés a két eset között? Egy gyilkos, aki képtelen elviselni a fiatal, boldog emberek látványát, és egy felügyelő, aki még soha nem volt ennyire kétségbeesett, ennyire magányos, ennyire rokonszenves.

Hirdetés