Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Agatha Christie: Bűbájos gyilkosok

Az első AC könyveim egyike volt, se Miss Marple, se Poirot, mégis szeretem. Macbeth három boszorkánya sokszor említésre kerül AC könyveiben, itt pedig ténylegesen dolgozik 3 fekete boszi.
A mellékszereplők közül kettő kedvencem is nyüzsög a könyvben, Ariadne Oliver lenyűgözően egyedi , Mrs. Dane Caltroph-ról meg mindig is azt gondoltam, hogy ő egy fehér boszorkány.


Agatha Christie: Bűbájos gyilkosok

Agatha Christie: Bűbájos gyilkosok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Gorman atyát haldokló asszonyhoz hívatják, ám hogy Mrs. Davis mit gyónt a papnak, az csak a regény végén derül ki: Gorman atyát ugyanis még aznap meggyilkolják. A nyomozást vezető Lejeune felügyelőnek önkéntes segítőtársa akad: Mark Easterbrook, a fiatal történész, aki – akaratán kívül – olyan események tanúja lesz, hogy nem maradhat tétlen. Így kerül a Sárgaszínű Lóról elnevezett hajdani fogadóba. Ebbe a házba azonban nem az éjszakai nyugalom utáni vágy hajtja a vendégeket, hanem újonnan feltámadt érdeklődésük a fekete mágia iránt… Agatha Christie regénye különös világba kalauzolja az olvasót. Lehetséges, hogy a középkori babonák, okkult tanok – és nem utolsósorban a modern tudomány – segítségével rontás, betegség, sőt halál hozható bizonyos nemkívánatos személyekre? A válasz bízvást még Agatha Christie leggyakorlottabb olvasóit is meglepi.

Hirdetés